SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Dožupan Brčić i pročelnik Đonlić posjetili školu u Brnazama

Autor/ica
Objavljeno: 5 svibnja, 2017
FR Brnaze 5.5.17 (4)

Foto: Filip Ratković

Dožupan Luka Brčić i pročelnik županijskog Upravnog odbora za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić danas su bili u radnom posjetu Područnom odjeljenju OŠ Fra Pavla Vučkovića u Brnazama.

U pratnji ravnatelja Nikole Vučkovića dožupan Brčić i pročelnik Đonlić obišli su školu, u kojoj su nedavno dograđeni nova učionica i obnovljeni sanitarni čvorovi.

Županija splitsko-dalmatinska je u dogradnju učionice površine 43 metra kvadratna, njeno opremanje i sanaciju sanitarnih čvorova uložila oko 220 tisuća kuna.

‘Ovim radovima smo, na zadovoljstvo i učenika i roditelja, omogućili da se nastava u Brnazama odvija u jednoj smjeni. Na taj način se uštede energenti, a djeci smo omogućili da se u poslijepodnevnim satima mogu više baviti slobodnim aktivnostima’, kazao je dožupan Luka Brčić.

Dožupan Brčić je istaknuo kako Županija kontinuirano ulaže u područne škole na cijelom svom području. U Cetinskoj krajini obnavlja se nekoliko školskih zgrada. U sinjskom naselju Lučane u tijeku je sanacija krova na zgradi škole, za što je Županija osigurala oko 400 tisuća kuna, u tijeku su sanacije školskih zgrada u Krušvaru i Trilju, a rebalansom županijskog Proračuna osigurano je oko 80 tisuća kuna i za uređenje školske sportske dvorane OŠ Fra Pavla Vučkovića.

‘Brinemo, kontinuirano ulažemo u naše škole i naš je primarni cilj da svim učenicima na području županije osiguramo jednake uvjete’, kazao je pročelnik Tomislav Đonlić.

Ravnatelj Nikola Vučković kazao je kako je sljedeći korak obnova krova na školskoj zgradi u Brnazama, kako bi se povećala njena sigurnost, ali i stvorile pretpostavke za dogradnju škole i povećanje broja učionica.

‘Mi smo već u pripremama za taj projekt. Postoje naznake i obećanja da će nam Županija pomoći i u realizaciji toga projekta. Županija nam stalno pomaže, kako u održavanju i obnovi područnih odjeljenja, tako i naše matične škole u Sinju’, kazao je Vučković.

 

ferata@ferata.hr
0997370409