SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Grad Trilj dobitnik priznanja MRRFEU

Autor/ica
Objavljeno: 26 travnja, 2017
dodjela_nagrada_projekti

Grad Trilj dobitnik je priznanja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za uspješno provođnje EU projekta ‘Izgradnja poslovne infrastrukture Proizvodne zone Čaporice – Centra agropoduzetništva 3Lj’.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u sklopu Europskog tjedna, provelo je Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015.- 2016. u cilju promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

Projekti su nominirani od strane regionalnih koordinatora, odnosno regionalnih razvojnih agencija, a pokrivaju područja od poduzetništva i razvoja poslovne infrastrukture, istraživanja i inovacije, zaštite okoliša, socijalne uključenosti i zapošljavanja te poljoprivrede, koji su zastupljeni na području cijele Hrvatske.

Na natječaju se tako našlo više od 200 projekata financiranih iz četiri EU fonda, a projekt Grada Trilja ‘Izgradnja poslovne infrastrukture Proizvodne zone Čaporice – Centra agropoduzetništva 3Lj’, našao se među 20 najuspješnjijih, te je prema broju glasova zauzeo 10. mjesto i jedini je među nominiranima koji pokriva područje razvoja poslovne infrastrukture.

Projekt ‘Izgradnja infrastrukture Proizvodne zone Čaporice – Centar agropoduzetništva 3LJ’ financiran je u sklopu dodjele bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda EU u iznosu od 15.198.658,00 kuna, a uspješno je realiziran od ožujka 2015. do siječnja 2016. godine.

Dobitnicima je priznanja uručio Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, uz nazočnost ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac. U ime Grada Trilja priznanje je primio Ivan Šušnjara, voditelj izgradnje GZ Čaporice – Centra agropoduzetništva.

ferata@ferata.hr
0997370409