SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Izgubljena 2,1 milijuna kuna…

Autor/ica
Objavljeno: 1 prosinca, 2016

skola_fra pavla_vuckovica

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta stigao nam je odgovor u kojem stoji kako su sredstva namijenjena za sinjske škole i pripadajuću školsku dvoranu preraspodijeljena na druge pozicije.

Kada je prošle godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u svom proračunu konačno osiguralo 2,1 milijun kuna za početak izgradnje OŠ Fra Pavla Vučkovića, Sinjani su se ponadali da će napokon početi izgradnja kompleksa koji obuhvaća osnovnu školu, glazbenu školu i sportsku dvoranu.

No, prvi problemi javili su se nakon što je kompletirana sva projektna dokumentacija i kada je postalo jasno da je vrijednost projekta procijenjena na više od 100 milijuna kuna ili dvostruko više nego se očekivalo.

Prvi prigovor na visinu projekta stigao je iz Splitsko-dalmatinske županije, koja je prema planovima trebala pokriti 50 posto investicije, dok je drugi dio trebao biti izfinanciran iz državnog Proračuna. Konačno, prije petnaestak dana održan je sastanak predstavnika Županije, Grada Sinja i Svetišta Gospe Sinjske na kojem je usuglašen stav kako bi se projekt trebao graditi fazno, te da će se o tome zatražiti mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Ne želeći čekati daljnji rasplet događaja, od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta zatražili smo da nam kažu što će biti s 2,1 milijun kuna koji su ovogodišnjim proračunom predviđeni za izgradnju sinjskih škola.

Odgovor iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta donosimo u cijelosti:

‘Budući da realizacija tog projekta još nije počela, sredstva su rebalansom preraspodijeljena na druge potrebite pozicije unutar dijela državnog proračuna iz nadležnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja.’

ferata@ferata.hr
0997370409