SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sinjski SDP: Jadrijević Cvrlje ili Milanović?

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2016
stipe-jadrijevic-ante-milanovic

Službene kandidature za predsjednika sinjskog SDP-a podnijela su dva kandidata: Stipe Jadrijević Cvrlje i Ante Milanović.

Kandidature za predsjednika sinjskog SDP-a prošlog tjedna najavili su Stipe Jadrijević Cvrlje, Ante Milanović i Anđela Paštar Krnčević. Nakon što je saznala da je  kandidaturu za predsjednika istaknuo Ante Milanović, aktualna tajnica sinjskog SDP-a Anđela Paštar Krnčević najavila je mogućnost povlačenja svoje kandidature, što je i učinila.

Sinjski SDP-ovci će tako predsjednika Gradskog odbora birati između dva Glavičana: Stipe Jadrijevića Cvrlje i Ante Milanovića. Oni su prikupili dovoljan broj potpisa podrške, a Izborna komisija njihove kandidature je ocijenila valjanima.

Diplomirani ekonomist Stipe Jadrijević Cvrlje, sinjski gradski vijećnik, aktualni je predsjednik GO SDP-a Sinj. Na tu dužnost izabran je u studenom 2013. godine, nakon drugog kruga izbora, u kojem je pobijedio Edu Vrančića. U ožujku ove godine, na 1. izvještajno-tematskoj konvenciji u Sinju izglasano mu je nepovjerenje, no Staturna komisija SDP Hrvatske u travnju je takvu odluku poništila.

Ante Milanović dragovoljac je Domovinskog rata i dugogodišnji nogometni djelatnik. Za predsjednika GO SDP-a Sinj kandidirao se na posljednjim izborima na kojima je, u konkurenciji s još šestoricom kandidata, osvojio 3. mjesto.

Izbori za predsjednika sinjskog SDP-a održat će se u utorak, 18. listopada.

Konvencija Gradske organizacije, na kojoj će se birati 9 članova Gradskog odbora i dvojica potpredsjednika, održat će se 28. listopada. Kandidature za potpredsjednike potpisima potpore potvrdilo je 9 članova.

ferata@ferata.hr
0997370409