SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Zbogom ‘babljem ljetu’, stigla je jesen!

Autor/ica
Objavljeno: 7 listopada, 2016
didovina_sinj01

Na Kamešnici je jučer pao prvi snijeg ove sezone, koji je donio zahlađenje i u niže predjele Cetinske krajine. Prema riječima Rade Popadića, ‘babljem ljetu’ je došao kraj i vrijeme je da se pripremimo za pravu jesen.

Danas do večeri očekuju nas prestanak kiše i djelomično razvedravanje, te vedra i hladna noć.

‘Minimalne temperature zraka mogle bi biti stupanj-dva niže nego što su bile jutros, tako da Sinjani sutra mogu očekivati slab jutarnji mraz. Unatoč tome, sutra je dan kojega definitivno treba iskoristiti jer će biti sunčan, bez ikakvih oborina, a temperatura zraka će, za razliku od danas, danju brzo rasti, pa bi u Sinju mogla prijeći 15 stupnjeva’, kazao je Popadić.

Lijepo i sunčano vrijeme neće se dugo zadržati, jer meteorolozi već za nedjelju najavljuju novo naoblačenje s kišom.

‘U nedjelju će biti umjereno do znatno oblačno. Kiša će padati već od jutra. Bit će friško. Temperature zraka danju će se kretati oko 10 stupnjeva, a navečer se očekuje djelomično razvedravanje’.

Što se tiče izgleda vremena za sljedeći tjedan, pred nama je prava jesen.

‘U prvom dijelu sljedećega tjedna, zapravo nema dana koji će biti bez kiše. Od ponedjeljka do četvrtka vrijeme će biti promjenljivo uz povremene oborine, a nešto bolje bi moglo biti u drugom dijelu tjedna. Jutarnje temperature kretat će se oko 5 stupnjeva, a najviše dnevne do 14 stupnjeva, što je nešto ispod prosjeka ovoga dijela godine’, kazao je Popadić.

ferata@ferata.hr
0997370409