SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Počela utrka za predsjednika sinjskog SDP-a

Autor/ica
Objavljeno: 4 listopada, 2016
kandidati_sdp_1

Izborna komisija sinjske Gradske organizacije SDP-a objavila je imena članova koji su istaknuli kandidature za predsjednika Organizacije, potpredsjednike i članove Gradskog odbora SDP-a Sinj.

Kandidature za predsjednika sinjskog SDP-a istaknuli su Anđela Paštar Krnčević, Ante Milanović i Stipe Jadrijević Cvrlje. Do ponedjeljka, 10. listopada do 19 sati oni trebaju prikupiti potpise podrške najmanje 10 posto članova Organizacije, odnosno 23 potpisa, te ih dostaviti Gradskoj izbornoj komisiji.

Dosadašnji predsjednik Stipe Jadrijević Cvrlje kazao nam je da očekuje pobjedu na izborima.

‘Smatram da sam u nepune tri godine uspješno vodio Gradsku organizaciju SDP-a Sinj i upješno pokrenuo nekoliko projekata koji su od važnosti za građane Sinja. Profilirao sam stranku u jednu demokratsku, otvorenu i građanima dostupnu političku stranku. Očekujem da će mi članovi dati povjerenje, kao i prije tri godine i izabrati me za čelnu osobu GO SDP-a Sinj. Uz mene, za razliku od prošlih izbora kada nas je bilo šest, još je dvoje kandidata za predsjednika. Nadam se fer, poštenom, demokratskom političkom nadmetanju. Nadam se da će članovi stranke procijeniti tko je najbolji za vođenje stranke u idućem razdoblju, posebno sada, u vrijeme nadolazećih lokalnih izbora. Uvjeren sam da ću to biti ja’, kazao je Jadrijević Cvrlje.

Za predsjednicu sinjskih socijaldemokrata kandidirala se i aktualna tajnica GO SDP-a Sinj Anđela Paštar Krnčević.

‘Kandidirala sam se za predsjednicu ne znajući da će se za ovu dužnost kandidirati kolega Ante Milanović, koji je puno bolji kandidat od dosadašnjeg predsjednika Jadrijevića Cvrlje u čijem sam timu bila na prošlim izborima. Kao tajnica kompetentna sam govoriti o njegovom radu i nadam se da ću to učiniti pred članovima stranke na političkim sučeljavanjima. O tome hoću li povući svoju kandidaturu i odlučiti se raditi za stranku na nekom drugom mjestu odlučit ću za nekoliko dana i o tome ću obavjestiti članstvo SDP-a. Očekujem da će ubuduće SDP biti otvoren za cijelo članstvo, koje će sudjelovati u raspravi o svim važnijim temama, a ne kao do sada, gdje je nekolicina ljudi donosila važne odluke i to izvan stranačkih prostorija. Treba se jasno odrediti jesmo li u koaliciji s Nezavisnom listom dr. Jadrijevića ili nismo. Ja kao tajnica s mnogim stvarima i odlukama nisam bila upoznata’, kazala je Paštar Krnčević.

O razlozima kandidature i očekivanjima upitali smo i Antu Milanovića, koji također očekuje pobjedu na unutarstranačkim izborima u sinjskom SDP-u.

‘SDP u Sinju je stranka koja ima malo veći potencijal od nekoliko tisuća glasača, a sada nam slijede lokalni izbori. Jednostavno, stranku treba otvoriti svima, da sudjeluju u radu, da daju svoje ideje, a ne kao do sada. U ove tri godine o svemu su odlučivala dva – tri čovjeka. Bili smo u koaliciji s NL dr. Jadrijevića, a nismo bili. Protiv te koalicije osobno nisam, međutim, moraju se znati pravila. Ili jesi ili nisi s nekim u koaliciji, a ne od prigode do prigode, kako pojedincima odgovara. To su glavni razlozi zašto se kandidiram. Većih političkih ambicija nemam, ali želim dati svoj doprinos da se ovo loše stanje u sinjskom SDP-u promjeni. Pokušao bih godinu – dvije na tome raditi i, ako je to to, ide se dalje. Ponavljam, nama je potencijal puno veći nego što izborni rezultati u poslijednje vrijeme pokazuju’, kazao je Milanović

Prvi krug izbora za predsjednika sinjskog SDP-a održat će se 18. listopada. Ukoliko niti jedan kandidat ne dobije natpolovičnu većinu glasova, 25. listopada održat će se drugi krug izbora.

Konvencija Gradske organizacije, na kojoj će se birati 9 članova Gradskog odbora i dvojica potpredsjednika, održat će se 28. listopada.

ferata@ferata.hr
0997370409