SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Završeni građevinski radovi na vrtiću u Turjacima

Autor/ica
Objavljeno: 15 rujna, 2016
vrtic_turjaci1

Početkom studenoga prošle godine počeli su radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića na predjelu Tripaluše u Turjacima. Novi vrtić će djelovati pod imenom ‘Ljiljan’ i bit će šesta jedinica gradske ustanove Dječji vrtić Bili cvitak Sinj. 

Na početak rada Dječjeg vrtića ‘Ljiljan’ u Turjacima već čeka 16 novoupisane djece, a još nekoliko roditelja najavilo je da će svoju djecu iz vrtićkih jedinica u Sinju i Brnazama prebaciti u novoizgrađeni vrtić u Turjacima čim on počne s radom. Upisi u Dječji vrtić ‘Ljiljan’ još su uvijek u tijeku. Prema pedagoškim normama u vrtić ‘Ljiljan’ u dvije skupine bit će smješteno 44 djece, a ukoliko bude potrebno u funkciji će biti i poslijepodnevna smjena, jer kapacitet novog vrtića to omogućava.

Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na oko 2,4 milijuna kuna. U izgradnji vrtića participiralo je Ministarstvo EU fondova i to s 200 tisuća kuna, a Županija splitsko-dalmatinska osigurala je 300 tisuća kuna za opremanje vrtića.

Prema najavama zamjenika gradonačelnika Zlatka Ugrina, svi građevinski radovi su gotovi. Sada su u tijeku radovi na uređenju okoliša, a uskoro se očekuje raspisivanje javnoga poziva za opremanje vrtića.

vrtic_turjaci2

ferata@ferata.hr
0997370409