SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Ministar Medved u Tijarici otkrio spomenik poginulim braniteljima

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoza, 2016
tijarica4

Ministar branitelja Tomo Medved, uz predstavnike Grada Trilja i Splitsko-dalmatinske županije, jutros je u Tijarici otkrio spomen-obilježje poginulim i umrlim tijaričkim braniteljima iz Domovinskog rata i spomen-ploču časniku Hrvatske vojske, pripadniku 1. gardijske brigade Dinku Sučiću.

Inicijativu za podizanje spomenika braniteljima i spomen-ploče Dinku Sučiću pokrenula je Udruga ratnih veterana ‘Tijarica’ uz podršku HVIDR-e Zagreb, koja je na taj način odala počast svom preminulom članu, predsjedniku HVIDR-e Sesvete.

Svečanosti u Tijarici, uz ministra Medveda, nazočili su i gradonačelnik Trilja i saborski zastupnik Ivan Šipić te dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić. Spomen-obilježje blagoslovio je župnik don Mate Lekić.

‘Meni je posebno zadovoljstvo da sam pozvan ovdje, zajedno sa hrvatskim braniteljima i udrugama iz Domovinskog rata. Veliki broj hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih branitelja naša su obaveza da ne zaboravimo žrtvu iz Domovinskog rata, da se klanjamo našim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, ali jednako tako i da hrabrimo preživjele hrvatske branitelje, da im se stavljamo na raspolaganje, da ihz pozovemo na zajedništvo kako bismo svi zajedno izgradili zemlju blagostanja i kako bismo postavili drugačije temelje, odgovarajućeg odnosa prema hrvatskim braniteljima I Domovinskom ratu općenito’, kazao je nakon svečanosti ministar branitelja Tomo Medved.

Ministar Medved kazao je da je Nacrt jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima, kao I svi potrebni prilozi, u završnoj fazi te da će do parlamentarnih izbora Prijedlog Zakona biti spreman za upućivanje u saborsku proceduru.

‘Bez obzira kako završili izbori, bez obzira gdje tko bio pozicioniran, mi hrvatski branitelji inzistirat ćemo da se taj Zakon prihvati, odnosno da prođe saborsku proceduru, kako bismo konačno riješili niz problema koji godinama muče kako hrvatske branitelje, hrvatske ratne vojne invalide, tako I članove obitelji poginulih I nestalih hrvatskih branitelja. Zakon je u završnoj fazi pripreme na kojoj je sudjelovao veliki broj hrvatskih branitelja, preko 270 predstavnika udruga i hrvatskih branitelja, tako i istaknutih pojedinaca, zajedno sa Ministarstvom hrvatskih braniteljima. Radili smo na dokumentu koji prepoznaje sve probleme s kojima se hrvatski branitelji danas susreću. Nadam se da ćemo dobiti potporu od svih parlamentrarnih stranaka u Hrvatskom saboru da konačno, 21 godinu nakon vojno-redarstvene akcije Oluja i Domovinskog rata da konačno posložimo stvari u odnosu prema Domovinskom ratu I hrvatskim braniteljima onako kako treba’, kazao je ministar Medved.

 

ferata@ferata.hr
0997370409