SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Ivan Mijić i Anđelko Bilandžić kandidati za predsjednika sinjskog HDZ-a

Autor/ica
Objavljeno: 27 travnja, 2016
mijic_bilandzic

Ivan Mijić i Anđelko Bilandžić kandidati su za predsjednika Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Sinj.

U petak, 29. travnja u sinjskom kinu, s početkom u 18 sati, održat će se izbori za predsjednika GO HDZ-a Sinj. Danas u 18 sati istekao je rok za podnošenje kandidatura, a kako doznajemo iz sinjskog HDZ-a, kandidati za novog čelnika Gradskog odbora su Ivan Mijić i Anđelko Bilandžić.

Ivan Mijić iz Čitluka rođen je 1965. godine u Sinju, oženjen je i otac troje djece. Diplomirani je inženjer strojarstva, zaposlen u privatnom poduzeću ‘Spandau’. Ranije je radio u poduzeću ‘Naprijed’ te u gradskom poduzeću za parking ‘Kamičak’ gdje je bio na dužnosti direktora. U dva mandata, od 1993. do 2001. godine bio je predsjednik Gradskoga vijeća Grada Sinja, a od 1998. do 2001. godine i predsjednik sinjskog HDZ-a.

‘Do prije desetak godina bio sam više politički angažiran. U to vrijeme predsjednika je birao Gradski odbor, a sada je procedura drugačija. Uvjeren sam da na ovaj način predsjednik HDZ-a ima veći legitimitet, jer ga praktički biraju svi članovi stranke s prostora Sinja. Novi predsjednik dobit će legitimitet, odnosno potporu svih ili većine od 190 delegata koji će se naći u petak na Skupštini, da vodi stranku u idućem periodu. Naš prvi cilj su lokalni izbori. Uvjeren sam da HDZ ima snage dobiti lokalne izbore koji će se održati iduće godine, te da će nakon 12 godina, odnosno prvi put od 2005. godine, imati svog gradonačelnika.’

Ivan Mijić kazao nam je kako bi osobno volio da je bilo više kandidatura za predsjednika GO HDZ-a Sinj.

‘Osobno bih volio da je bilo više kandidata. To bi potvrdilo da sinjski HDZ ima kvalitetnih članova koji mogu voditi Gradski odbor, a samim time bi i izbori bili demokratičniji, a izborni rezultat bolji.’

Anđelko Bilandžić iz Čitluka rođen je 1974. godine u Sinju, oženjen je i otac dvoje djece, hrvatski je branitelj koji se u obranu RH uključio nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja. Po završetku rata pokreće vlastiti posao.

‘Osjećam odgovornost prema stranci i članstvu, a svojom kandidaturom za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a želim potaknuti pozitivne procese za dobrobit stranke, čemu se od srca nadam. HDZ dugi niz godina, zbog svojih loših rezultata i propusta u dosadašnjem vodstvu, nije funkcionirao kako treba, što je vidljivo kroz rezultate na lokalnim izborima. HDZ na sljedećim lokalnim izborima vidim kao pobjedničku stranku koja će se približiti građanima, koja će im biti maksimalni servis i koja će pokušati napraviti sve za boljitak svih građana Sinja’.

Što se tiče njegovog protukandidata Ivana Mijića, Bilandžić ističe kako je s njim u korektnim odnosima.

‘Pred nama je politička utrka nakon koje slijede čestitke, bez obzira tko će biti izabran za predsjednika Gradskog odbora. Vjerujem da ćemo nakon izbora sjesti za stol i zajedničkim snagama boriti se za što bolji put stranke, a samim time i Grada Sinja’.

ferata@ferata.hr
0997370409