SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Ivan Šipić na sastanku u MUP-u

Autor/ica
Objavljeno: 15 travnja, 2016

sipic_blazevic

Saborski zastupnik i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić jučer se sastao sa zamjenikom ministra unutarnjih poslova Davorom Blaževićem.Tema sastanka je bila dovršetak izgradnje zgrade pogranične policije i zgrade za jednodnevni prihvat azilanta.

Podsjetimo, Grad Trilj je još 2009. godine otkupio 4 tisuće metara četvornih zemljišta i darovao ga Republici Hrvatskoj, odnosno MUP-u za izgradnju dvije odvojene zgrade, policijske zgrade i jednodnevnog prihvatilišta za azilante. Radovi na ovim objektima počeli su sredinom 2014. godine, uz najavu kako će biti završeni u roku od godinu dana. Vrijednost investicije bila je procijenjena na 35,5 milijuna kuna kuna.

Prema riječima saborskog zastupnika Ivana Šipića, zamjenik ministra MUP-a Davor Blažević kazao je kako će izgradnje zgrade pogranične policije i tranzitnog centra uskoro biti privedene kraju.

‘Analizirali smo trenutno stanje, kao i faze daljnje izgradnje i moguće planiranje otvaranja zgrada pogranične policije i tranzitnog centra. Pred nama je ishođenje svih potrebnih dozvola, kao i tehnički pregled izgrađenog kanalizacijskog sustava i kolektora u koje je Grad Trilj uložio 1,8 milijuna kuna. Što se tiče objekata koje gradi MUP, oni su u visokom stupnju izgradnje i trebali bi biti gotovi u srpnju ove godine.’

Šipić je kazao i da je od zamjenika ministra dobio obećanje da će MUP pomoći Gradu Trilju pri izgradnji i uređenju pristupne ulice do spomenutih objekata. Također je istaknuo da je dobio garanciju da će prednost pri zapošljavanju, kako tehničkog tako i civilnog osoblja, imati građani Trilja.

ferata@ferata.hr
0997370409