SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Općina Dicmo uvela komunalnu naknadu za domaćinstva

Autor/ica
Objavljeno: 21 ožujka, 2016

opcina_dicmo_zgrada

Sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu, Općina Dicmo uvela je komunalnu naknadu za domaćinstva.

Naime, na svojoj 15. sjednici dicmanjski vijećnici većinom glasova prihvatili su Prijedlog Odluke o komunalnoj naknadi. Iznos komunalne naknade po domaćinstvu bit će za prvu zonu 20 lipa po metru kvadratnom korisne površine, a za drugu zonu 16 lipa po metru kvadratnom korisne površine mjesečno.

Nezadovoljan zbog uvođenja komunalne naknade, nezavisni vijećnik Petar Maretić danas je uputio priopćenje za javnost u kojem tvrdi da je riječ o novom poreznom opterećenju za Dicmanjane.

‘Sukladno odluci o komunalnoj naknadi odlučeno je da će Dicmanjani plaćati novi porez za nekretnine, bilo da se radi o stambenim i garažnim prostorima ili poslovnim prostorima, pa čak i za neizgrađeno građevinsko zemljište. Iako nisu jasno utvrđena vlasništva nad nekretninama kao ni njihove točne površine to nije spriječilo koalicijsku vlast HDZ-HSP na čelu sa načelnikom općine g. Ivanom Maretićem da donese odluku o porezu’, stoji u priopćenju Petra Maretića.

Načelnik Dicma Ivan Maretić kaže da je riječ o zakonskoj obvezi koju su dužne provoditi sve jedinice lokalne samouprave prema postojećem Zakonu o komunalnom gospodarstvu.

‘Prije tri mjeseca ovu točku sam povukao s dnevnog reda, ali zbog stalnog pritiska Hrvatskih voda morali smo je uvrstiti u dnevni red ove sjednice. Općina Dicmo još nije tehnički spremna za provedbu ove Odluke. Nama sada slijedi kupnja programa, edukacija djelatnika i još neke formalno-pravne aktivnosti kako bismo mogli početi s izdavanjem računa, što će se dogoditi za nekoliko mjeseci’, kaže Maretić.

 

 

ferata@ferata.hr
0997370409