SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

TEH MARATON dug 1.400 kilometara, Đuka Pelcl danas stiže u Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 5 ožujka, 2016
djuka_pelcl

Hrvatska zajednica tehničke kulture ove godine obilježava 70. godišnjicu kontinuiranog djelovanja, a u obilježavanje će se uključiti sve članice HZTK diljem Hrvatske.

Program obilježavanja obljetnice počeo je 4. veljače jedinstvenim poduhvatom pod nazivom TEH MARATON: Đuka Pelcl, predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova i osnivač građanskog radio CB kluba Sokol iz Požege, pješačit će 1.400 kilometara dug put od Iloka do Prevlake. Planirana dnevna kilometraža je 40-ak kilometara, a dolazak na cilj je predviđen 14. ožujka 2016. Na svom putu Pelcl želi promovirati tehničku kulturu i sve udruge i zajednice koje su učlanjene u HZTK.

Požežanin Đuka Pelcl cijelo vrijeme bit će dostupan na tri radioamaterske frekvencije: CB, PMR i UKV stanica.

U okviru TEH MARATONA obići će mnoge zajednice tehničke kulture, posjetit će Muzej ‘Nikola Tesla’ u Zagrebu i rodno mjesto čuvenog znanstvenika u Smiljanu, zatim Nacionalan centar tehničke kulture u Kraljevici, Zvjezdano selo Mosor iznad Splita i mnoge druge lokacije.

Đuka Pelcl danas stiže u Sinj i to između 15 i 16 sati. Domaćini će mu biti ZTK Splitsko-dalmatinske županije, Foto-video udruga Sinj i Zvjezdano selo Mosor, čiji će ga članovi dočekati na ulazu u grad iz pravca Knina. Svi zajedno ispratit će g. Pelcla do OŠ Fra Pavla Vučkovića u Sinju, gdje će mu dobrodošlicu iskazati predstavnici županijske Zajednice tehničke kulture, predstavnici nekih udruga tehničke kulture i Gradske uprave Grada Sinja. U prostorijama škole potom će bila upriličena radionica digitalne fotografije, u organizaciji Foto-video udruge Sinj.

Put Đuke Pelcla može se pratiti na Facebook stranici Hrvatske zajednice tehničke kulture. Organizator TEH MARATONA je HZTK, a suorganizatori su Hrvatski savez CB radioklubova, zajednice tehničke kulture i Tehnički muzej ‘Nikola Tesla’.

ferata@ferata.hr
0997370409