SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Grad Sinj raskinuo ugovor s izvođačem radova na dvorani

Autor/ica
Objavljeno: 22 veljače, 2016

dvorana_1

Grad Sinj raskinuo je ugovor o izgradnji Gradske sportske dvorane s izvođačima radova ‘Poljud vile’ Split i ‘Cetinom’ Sinj.

Izgradnja Gradske sportske dvorane Sinj počela je u listopadu 2013. godine, uz obećanje kako će biti otvorena u roku od godinu dana. Procjenjena vrijednost radova iznosila je 13,5 milijuna kuna, uz najave kako će u sufinanciranju sudjelovati Vlada RH preko Ministarstva regionalnog razvoja i Županija splitsko-dalmatinska. No, sinjska dvorana nije prošla na natječaju Ministarstva ‘Program razvoja lokalne zajednice’ uz obrazloženje kako je ‘projekt znatno veći od mogućnosti sudjelovanja Ministarstva’, dok je Županija izdvojila 400 tisuća kuna. Osim toga, HV je za Grad Sinj obavila pripremne radove terena u vrijednosti milijun kuna, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta naknadno je izdvojilo 1,5 milijuna kuna namjenskih sredstava i to za kupnju sportske opreme.

Najveće sumnje oko izgradnje dvorane imali su oporbeni gradski vijećnici, koji su upozoravali da nije završena financijska konstrukcija troškova izgradnje, zbog čega je održana i tematska sjednica Gradskoga vijeća. Unatoč tome, radovi na dvorani su nastavljeni.

No, prije nekoliko mjeseci javili su se novi problemi i to s izvođačem koji je kasnio s radovima. S druge strane, tvrdi gradonačelnca Kristina Križanac, Grad Sinj je sve vrijeme svoje obveze prema izvođaču uredno podmirivao.

Gradonačelnica Križanac danas nam je potvrdila da je Grad Sinj raskinuo ugovor o izgradnji Gradske sportske dvorane s izvođačem radova.

‘Mi smo sve alate koje smo imali u našim rukama pokušali iskoristiti da privedemo ovaj projekt kraju, no nažalost, nismo uspjeli. Empatija prema zaposlenicima bila je jedan od temeljnih razloga zbog čega smo ovoliko dugo čekali. Nastojali smo da domaći izvođač gradi, radi na našem području, ali nažalost, isti nije imao dovoljnih kapaciteta da se uhvati u koštac s dinamikom radova. Nakon višekratnih upozorenja da se poštuju uzance ugovora, isti nisu ispoštovani, što je rezultiralo jednostranim raskidom ugovora s dosadašnjim izvođačem, zajednicom ponuditelja ‘Poljud vile’ Split i ‘Cetina’ Sinj’, kazala nam je gradonačelnica Kristina Križanac.

Grad Sinj do sada je u izgradnju dvorane uložio oko 6 milijuna kuna i od projekta ne odustaje.

‘Naravno da je Grad Sinj pretrpio veliku štetu, jer nismo uspjeli realizirati projekt kako smo planirali i sada se vrijeme za završetak projekta produžilo u odnosu na ono što je planirano. Što se tiče obveza izvođača, vidjet ćemo što su oni nama trebali, ili nisu trebali, još platiti. To još naše stručne službe rade’, kazala je Križanac ističući kako će vrlo skoro, zbog važnosti projekta, biti raspisan novi natječaj za izvođača radova.

Prema riječima gradonačelnice Križanac, već je pripremljena gotovo sva dokumentacija potrebna za novi postupak javne nabave, osim razlikovnog troškovnika, pa se očekuje kako bi novi natječaj za izvođača radova trebao biti objavljen idućega tjedna. Prema njenim riječima, dvorana bi trebala biti gotova početkom iduće godine, a koliki će biti troškovi nastavka izgradnje još nije poznato.

‘Na dvorani su stavljeni paneli, na žalost krov nismo uspjeli izrealizirati, postavljena je jedna konstrukcija, imamo to što imamo i dalje idemo napraviti ono što najbolje možemo u situaciji u kojoj smo se našli. Nakon objave javne nabave i izbora novoga izvođača znat ćemo koliko nam cijena odstupa od one koja je ugovorena u predhodnoj javnoj nabavi.

S novonastalom situacijom oko izgradnje Gradske sportske dvorane bit će upoznati i gradski vijećnici na sjednici Gradskoga vijeća koja će se održati 29. veljače.

ferata@ferata.hr
0997370409