SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Opet poništen Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja KUS-a

Autor/ica
Objavljeno: 20 siječnja, 2016

zlatko_ugrin01

Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj poništilo je Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj, koji je raspisan 02. studenoga prošle godine.

Zamjenik gradonačelnika Sinja Zlatko Ugrin, koji je ujedno uz Igora Vidalinu i Vitomira Perića član Natječajnog povjerenstva za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja KUS-a, kazao nam je da je Natječaj poništen zbog zakonskih propisa.

‘Natječaj je poništen jer odluka o izboru ravnatelja nije donesena u zakonskom roku, odnosno u roku od 45 dana, što propisuje Zakon o ustanovama. Natječajno povjerenstvo za izbor ravnatelja je u skladu s procedurom pregledalo sve pristigle prijave i uputilo ih na Odbor za izbor i imenovanje Gradskoga vijeća Grada Sinja, koji je dalje trebao odraditi svoj dio. Nažalost, u Odboru nije postignuta većina, odnosno niti jedan kandidat nije dobio većinu glasova i nitko nije odabran za ravnatelja’, pojasnio nam je Ugrin.

Podsjećamo, na Natječaj za ravnatelja KUS-a Sinj, koji je raspisan početkom studenoga prošle godine, javilo se devet osoba, od kojih četiri nisu ispunile sve natječajne uvjete. Natječajno povjerenstvo je Odboru za izbor i imenovanje Gradskoga vijeća dostavilo prijave 5 kandidata: Tomislava Barhanovića, Marije Librenjak, Velibora Miloševića, Vitomira Perića i Anite Šimić Bitunjac.

Dodajmo kako je ovo drugi put da se natječaj za izbor ravnatelja Kulturnoumjetničkog središta Sinj poništava. Prvi put poništen je u rujnu 2014. godine, svega 15 dana nakon što je objavljen, jer nije bilo formirano Kulturno vijeće Grada Sinja.

ferata@ferata.hr
0997370409