SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Bulj: Moja pozicija saborskog zastupnika doprinijet će razvoju Sinja i Cetinske krajine

Autor/ica
Objavljeno: 9 studenoga, 2015

BUlj1

Sinjanin Miro Bulj, nositelj NL Miro Bulj koja u Gradskom vijeću Grada Sinja ima 3 vijećnika, osvojio je mandat u Saboru. Bulj je na Parlamentarne izbore izišao na Listi koalicije Most nezavisnih lista Bože Petrova u 9. izbornoj jedinici kao 2. na listi, te je osvojio 6,51 posto preferencijalnih glasova.

Gostujući jutros u programu Hit radija, Miro Bulj zahvalio se građanima koji su dali podršku Mostu i njemu osobno, te je komentirao kako će se njegov angažman u Saboru odraziti na lokalnu politiku.

‘Zahvaljujem narodu Sinja i Cetinske krajine koji mi je ukazao veliku čast, ali i dao obvezu da ispunimo ono što su pred nas stavili u ovim, za Hrvatsku, teškim trenucima. Što se tiče lokalne politike, moja pozicija saborskog zastupnika sigurno će doprinijeti razvoju Grada Sinja i projekata koje imaju Grad Sinj i Cetinska krajina. Sigurno ću biti na usluzi gradskoj vlasti Grada Sinja i okolnim gradonačelnicima i načelnicima Cetinske krajine.

Već sinoć u Izborni stožer Mira Bulja došla je Ivana Šabić, predsjednica GV Grada Sinja koja je Bulju čestitala na ulasku u Sabor. Što se tiče ostalih sinjskih vijećnika, Bulj je izrazio nadu kako će mu i oni čestitati na izbornom rezultatu, te kako će zajedno raditi na boljitku za Grad Sinj.

‘Među prvima u Stožer je došla i čestitala mi Predsjednica Gradskog vijeća Ivana Šabić. Od ostalih vijećnika čestitke još nisam dobio, ali se nadam da će to učiniti, da ćemo uspostaviti dobru suradnju zbog dobrobiti Grada Sinja’.

Mira Bulja upitali smo i kome će Most dati podršku u sastavljanju nove Vlade, HDZ-u ili SDP-u, te je li moguće da Most dade mandatara.

‘U politici postoje mogućnosti odabira i mogućnosti udavača. Ovdje nema pobjednika, nema poraženih. Hrvatska je u teškoj situaciji i ako nekome trebaju Most i njegove reforme, mi smo spremni surađivati, jer Hrvatska ovako više ne može. Sve su opcije moguće, ali isključivo za dobrobit države Hrvatske. Ne mogu sada isključiti ni ovo, ni ono. Narod nam je ukazao veliku čast, ali i dao veliko breme i odgovornost. Moramo donijeti najrazumniju odluku, a siguran sam da će, s ovom i ovakvom ekipom ljudi koje poznajem, to tako i biti.

Miro Bulj kazao nam je i da još ne zna hoće li pristupiti stranci Most, te da će se o tome uskoro očitovati.

ferata@ferata.hr
0997370409