SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Racionalizacija troškova u GZ ‘Kukuzovac’

Autor/ica
Objavljeno: 4 studenoga, 2015
gzk

Zbog smanjenih aktivnosti u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, Skupština i Nadzorni odbor Trgovačkog društva GZK donijeli su odluku o racionalizaciji troškova poslovanja.

Mjere koje su poduzete u cilju smanjivanja tekućih troškova poslovanja Društva GZK, koje će i dalje biti samostalni subjekt, prema riječima o.d. gradonačelnika Sinja Kristine Križanac, na snazi će biti do potencijalne realizacije 2. faze Zone. Poduzete mjere odnose se na smanjivanje izdataka za plaće zaposlenika.

‘To je još uvijek jedan samostalni subjekt, a u skoroj budućnosti donijeti ćemo odluku i model upravljanja Zonom. Jedna od donesenih mjera je reorganizacija dva djelatnika koja su bila zaposlena u Zoni. Jedan od njih ostaje u Zoni, a drugi će biti adekvatno raspoređen na drugo radno mjesto, koje će biti ekonomski opravdano’, kazala nam je o.d. gradonačelnika Kristina Križanac.

Trgovačko društvo GZK ima dva zaposlenika, direktoricu Dianu Breko i Velibora Miloševića. Križanac nam nije kazala koje će od njih dvoje ostati u GZK, ističući kako ćemo vrlo skoro dobiti tu informaciju. No, kako smo uspjeli saznati iz neslužbenog izvora, zaposlenik Zone će ostati Diana Breko i to na mjestu direktorice, uz 40 posto manju plaću.

O.d. gradonačelnika Kristina Križanac potvrdila je da je riječ o znatnom smanjenju plaće zaposlenika koji će ostati u GZK, no nije nam htjela kazati o kolikoj plaći je riječ.

‘Mislim da u ovom trenutku nije pristojno baš razgovarati o tome, to su ipak osobni podaci, ali u znatnom iznosu će biti smanjena. Taj zaposlenik koji ostaje u GZK za sada će biti u ulozi direktora, dok ne donesemo model upravljanja’, kazala je Križanac.

Zanimalo nas je i hoće li drugi zaposlenik biti zaposlen u gradskom poduzeću za parking Kamičak.

‘Drugi zaposlenik bit će na onom mjestu koje je ekonomski opravdano, mjesto gdje može dati svoj doprinos, to će biti mjesto koje će biti odabrano za drugog djelatnika. Naravno, nakon ovakve odluke brojne informacije kruže i dolazi do raznih insinuacija’, kazala je Križanac, dodajući da GZK i dalje ostaje strateški projekt Grada Sinja čija budućnost nije upitna.

ferata@ferata.hr
0997370409