SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Miro Bulj 2. na listi Mosta u 9. izbornoj jedinici

Autor/ica
Objavljeno: 16 listopada, 2015

miro_bulj

Nezavisni vijećnik u sinjskom Gradskom vijeću Miro Bulj, ispred svoje NL postigao je dogovor o koaliciji s Mostom nezavisnih lista Bože Petrova, za izlazak na predstojeće parlamentarne izbore. Miro Bulj bit će 2. na listi Mosta u 9. izbornoj jedinici.

Miro Bulj posljednjih je nekoliko dana pregovarao s nekoliko političkih opcija, između ostaloga i sa Živim zidom Ivana Vilibora Sinčića, na čijoj je listi trebao biti nositelj u 9. izbornoj jedinici.

‘Brojne političke opcije su dolazile razgovarati sa mnom. Ne da se nisam dogovorio, nego sam jednostavno osjetio gdje pripadam. Već duže vrijeme držim da nezavisne liste zajedno mogu biti jedna jaka, treća opcija koja se može suprostaviti jednopartijskom sustavu u Hrvatskoj, SDP-u i HDZ-u. Jednostavno sam donio odluku da idem s Mostom nezavisnih lista Bože Petrova i da zajedno pokušamo mijenjati stvari u Republici Hrvatskoj’, obrazložio je svoju odluku Miro Bulj.

Miro Bulj bit će 2. na listi Mosta nezavisnih lista u 9. izbornoj jedinici, a njen nositelj će biti Stipe Petrina.

‘Jedna od vrlo bitnih stvari zbog kojih sam pristupio Mostu nezavisnih lista jest izjava Bože Petrova koji je kazao da će biti posljednji na listi za Parlament. To me je ponukalo da još više razmislim o ljudima koji vode Most i da pristupim toj Listi. Dogovoreno je da budem 2. na listi u 9. izbornoj jedinici’, kazao je Bulj.

Obzirom na preferencijalno glasovanje, Miro Bulj vjeruje u dobar rezultat.

‘Očekujem da će nakon izbora Most nezavisnih lista biti treća politička opcija u Hrvatskoj. Očekujem da će ljudi iz Sinja i Cetinske krajine napokon prepoznati osobu koja će ih zastupati u Saboru, tko će biti njihov predstavnik, da neće birati kao do sada – ljude koji su, čim bi prošli Hrvace, zaboravili Sinj i Cetinsku krajinu. Pozivam naše sugrađane da izađu na parlamentarne izbore, jer ovoga puta mogu glasovati za čovjeka’, kazao je Bulj.

ferata@ferata.hr
0997370409