SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Nastavak izgradnje nogostupa u Košutama i Vedrinama

Autor/ica
Objavljeno: 30 srpnja, 2015

festival_trilj_znanstigre07

Uskoro će početi nastavak izgradnje nogostupa Trilj-Košute do naselja Dodig, u dužini od oko 900 metara, te nogostupa Trilj – Vedrine, do ulaza u naselje Jabuka, u dužini od 1.000 metara. Vrijednost radova je 2,5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić kazao nam je kako će nastavak izgradnje nogostupa financirati Hrvatske ceste, te da bi radovi trebali početi u rujnu ove godine.

‘Riječ je o nastavku izgradnje već započetih nogostupa, koje je do sada u cjelosti financirao Grad Trilj. Ove godine Hrvatske ceste uključile su naše projekte, za koje je Grad ishodovao svu potrebnu dokumentaciju, u svoj proračun. Za Grad Trilj je ovaj projekt od velike važnosti, jer je riječ o nogostupima uz vrlo prometne državne ceste D60 i D220 kojima svakodnevno prometuje veliki broj pješaka, osobito djece’.

Projekti nastavka izgradnje nogostupa Trilj-Košute i Trilj-Vedrine bili su u proračunu Grada Trilja za prošlu godinu, no rebalansom je dogovoreno da se sredstva predviđena za te projekte preraspodjele za kupnju školskih udžbenika za sve osnovnoškolce s područja Grada Trilja.

‘Prošle godine smo odustali od ovih projekata kako bismo osigurali sredstva za kupnju udžbenika, jer smo imali obećanja iz Hrvatskih cesta da će ih uvrstiti u svoj proračun, što se ove godine i dogodilo. Zahvaljujem i Hrvatskim cestama i građanima što su imali strpljenja i razumijevanja.’

ferata@ferata.hr
0997370409