SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Nikša Galić prva muška primalja

Autor/ica
Objavljeno: 24 srpnja, 2015
niksa_galic01

Foto: Nikša Galić

Nakon što je Ivan Maranić prije nekoliko mjeseci postao prvom primaljom u Hrvatskoj u varaždinskom rodilištu, gdje odrađuje pripravnički staž, Turjaci se mogu pohvaliti i svojom muškom primaljom, Nikšom Galićem.

Galić je svoju ljubav prema medicini, a posebno prema ginekologiji i porodima, formalizirao titulom prvostupnika primaljstva prije dva dana, 22. srpnja, na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija, preddiplomskom studiju Primaljstva, postavši time bacc. prim. Nikša Galić, jedan od prvih primalja u povijesti Hrvatske.

‘Oduvijek sam volio medicinu, a nakon srednje škole u meni je i dalje gorjela želja za obrazovanjem i radom u ovoj struci pa sam odlučio upisati studij primaljstva. Ustanovio sam da sam, uz jednog starijeg kolegu koji je prekinuo studij nedugo nakon mog upisa , ostao jedinim muškarcem na  primaljstvu. Iskreno, osjećao sam se odlično jer sam bio okružen prekrasnim mladim damama, svojim kolegicama, koje su mi pružale punu potporu. Tako sam na drugoj godini studija obavio i prvi porod. Taj događaj je nešto posebno zbog čega sam shvatio da se cijeli život želim baviti ovim poslom,’ inspirirano nam je prenio Galić kojemu preostaje odraditi pripravnički staž da bi mogao početi raditi, a i nastaviti daljnje obrazovanje.

Nikša Galić uživa u svom poslu i popularnosti kao jedina muška primalja, a sam se nada kako će se u budućnosti ovo zanimanje popularizirati kod muške populacije.

ferata@ferata.hr
0997370409