SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Predstavljanje knjige Davora Domazeta Loše ‘Admiralovi zapisi’

Autor/ica
Objavljeno: 17 lipnja, 2015

davor_domazet_loso

U četvrtak, 18. lipnja u Alkarskim dvorima u Sinju, s početkom u 19,30 sati, upriličit će se predstavljanje knjige Sinjanina, admirala HV-a Davora Domazeta Loše ‘Admiralovi zapisi – O pobjedi i ljubavi’.

Nakon što je predstavljena u nekoliko mjesta u Hrvatskoj, knjiga će sutra biti predstavljena u Sinju.

Prema riječima autora admirala Davora Domazeta Loše, jedinoga živućeg admirala u Hrvatskoj, bivšeg načelnika Glavnog stožera HV-a, knjiga je posvećena 20. obljetnici Oluje i 300. obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske.

‘Posebno mi je drago što će knjiga biti predstavljena u mom rodnom Sinju. Knjiga govori o tome kako imamo tutore nad našim domoljubljem, kako bi oni pisali našu povijest radi kontrole naše budućnosti. To je knjiga koja govori o nevidljivoj strani rata, a pisana je pod geslom ‘Za istinu se treba boriti, a laž ne košta ništa’, odnosno da se istina može prešutjeti, ali se ne može ubiti. Knjiga daje posve novu dimenziju stvaranja hrvatske države, posebnu ulogu Predsjednika Franje Tuđmana koji na strateškoj razini nije donio niti jednu jedinu pogrešnu stratešku odluku., mjer da je to učinio, mi danas hrvatske države ne bismo imali. Knjiga govori o mangupima u našim redovima koji su radili o opstrukciji, govori napokon i o tome tko je bio Tito’, kazao je admiral Domazet Lošo.

Knjiga je već izazvala veliko zanimanje, ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu, a autoru je posebna čast što su pokrovitelji predstavljanja knjige u Sinju Grad Sinj i VAD, a organizator Matica hrvatska, Ogranak Sinj.

‘Knjiga na svojih 600 stranica ima memoaristike, ali nisu memoari iako je jedan dio knjige, gotovo cijela, napisana u prvom licu, to nije znanstvena knjiga iako ima znanstvenih dijelova, to nije stručna knjiga iako ima struke, ima i književne vrste, i eseja i novele, ali nije ni esej, ni novela’.

Admiral Domazet Lošo pozvao je sve Sinjane i Cetinjane na predstavljanje knjige, a posebno svoje školske kolege iz nekadašnjeg 4. c sinjske Gimnazije, kojima je razrednik bio akademik Mirko Tomasović.

ferata@ferata.hr
0997370409