SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Premijer Zoran Milanović: Muzej će biti gotov do 300. Alke

Autor/ica
Objavljeno: 18 travnja, 2015

milanovic_u_sinju05

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je bio u radnom posjetu Viteškom alkarskom društvu u Sinju, gdje se uvjerio kako napreduju radovi na uređenju Alkarskih dvora i Muzeja Sinjske alke, koji su dva najvažnija projekta VAD-a za ovogodišnju 300. obljetnicu Alke.

Premijer je u alkarskim dvorima razgovarao je s čelnicima VAD-a te obišao dvore i prostor budućeg Muzeja Sinjske alke, za koji je Vlada predvidjela nešto više od 12 milijuna kuna.

‘Ovo nije matematika, ovo je od srca, ovo je doprinos Vlade i svih nas narodu Cetinske krajine. Ovo je jedna važna povijesna stvar za nas i Muzej će biti gotov do ovogodišnje 300. Alke. Došli smo vidjeti kako se troši novac poreznih obveznika. To nije Muzej koji će obilaziti ljudi iz svijeta, no to je naša priča i novac poreznih obveznika. Vlada je u Proračunu osigurala 12 milijuna kuna za ovaj Muzej’, kazao je Milanović koji je ujedno i presjednik Organizacijskog odbora 300 alke.

Predsjednik VAD-a zadovoljan je činjenicom što realizacija završetka velikog projekta kao što su Alkarski dvori i sam Muzej alke idu prema svome završetku.

‘Mi stalno govorimo i ponavljamo da nama Alka u određenom smislu treba trajati 365 dana, a ne samo jedan dan u kolovozu svake godine. Nadamo se kako ćemo u tome uspjeti, a posebno dovršetkom muzeja Alke kojim ćemo privući veliki broj posjetitelja. Ovaj Muzej nije samo značajan za Viteško alkarsko društvo, nego u gospodarskom i turističkom smislu za Sinj i cijeli Cetinski kraj’, istaknuo je Jukić, koji je dodao kako se ove godine na Alci očekuje veliki broj stranih gostiju i veleposlanika, koji će doći na poziv najviših hrvatskih dužnosnika.

Na pitanje hoće li doći na 300. Alku, predsjednik Vlade kratko je odgovorio:

‘Doći ću još jednom u obilazak’.

U pratnji premijera Milanovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te ministar obrane Ante Kotromanović.

ferata@ferata.hr
0997370409