SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Otok: Pukla cijev magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda

Autor/ica
Objavljeno: 20 veljače, 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jutros oko 8,30 sati došlo je do puknuća vodovodne cijevi magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda Ruda – Sinj, splitsko zaleđe, u zaseoku Glavičica u naselju Otok. Voda je ušla u nekoliko kuća i štala. Pričinjena je veća materijalna šteta.

Prema riječima zamjenika načelnika općine Otok Ivice Perkovića, puknuće cijevi uzrokovalo je prekid vodoopskrbe dijela ovisnika o tome vodu, a na mjestu događaja nastala je šteta na nerazvrstanoj cesti, te kućama i štalama.

‘Na cesti je nastala velika rupa, podignut je asfalt, voda se nekontrolirano izlijevala u obližnje kuće i štale, dijelom i dvorišta. Najveća šteta je nastala u kući Ive Banić. Voda je prodrla u prizemlje, u kuhinju, dnevni boravak i sobu, gdje je bilo oko 2 centimetra vode, mulja i ostaloga otpada. Ljudi su se brzo snašli, usmjerili su tok vode prema Fratarskom kanalu, odnosno niz ulicu koja je također oštećena na nekoliko mjesta, asfalt je isparan i podignut. Nevjerojatno je da je voda nosila komade asfalta desetak do petnaest metara.’

Zamjenik načelnika Ivica Perković pohvalio je djelatnike poduzeća Vodovod i odvodnja Cetinske krajine i vatrogasce DVD-a Sinj koji su vrlo brzo došli na mjesto događaja i dali sve od sebe da se u što kraćem roku sanira kvar i spriječe veće štete.

Iz Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine ističu kako je kvar saniran oko 13 sati, a dolazak vode u naselja općine Dicmo, koja se napajaju s ovog vodoopskrbnog cjevovoda, očekuje se u večernjim satima.

ferata@ferata.hr
0997370409