SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

IKEA traži parcelu, Sinj je ne zanima!?

Autor/ica
Objavljeno: 5 veljače, 2015

ikea

Nakon što je voditeljica lokalnog marketinga IKEA Hrvatska Jelena Granić medijima potvrdila da ova švedska tvrtka, nakon Zagreba namjerava graditi i trgovački centar na području Splita, te da je u potrazi za adekvatnim zemljištem, brojni mještani Splitsko-dalmatinske županije poželjeli su ovu ‘udavaču’ u svom mjestu. Naravno, i Sinjani bi je dočekali širom otvorenih vrata, pogotovo oko 3.000 onih koji su na HZZ-u.

Jelena Granić, voditeljica lokalnog marketinga IKEA Hrvatska potvrdila nam je da postoji dugoročni plan za otvaranje robne kuće na području Splita, no ističe kako je za sada još rano o tome govoriti jer su fokusirani na otvaranje robnih kuća u tri glavna grada zemljama regije.

‘Na području Splita već duže vremena tražimo adekvatno zemljište, međutim sve je u fazi razmatranja. U obzir uzimamo sve ponude za kupnju zemljišta na lokacijama koje su u skladu s našim dugoročnim planovima’, odgovorila nam je Granić.

Obzirom da bi IKEA u svom novootvorenom trgovačkom centru zaposlila 300-tinjak osoba, nema sumnje da joj sa svih strana stižu vrlo primamljive ponude. Naravno, zanimalo nas je jesu li iz Grada Sinja i Gospodarske zone Kukuzovac kontaktirali predstavnike IKEA-e i ponudili im zemljište na području Sinja.

‘Još 2009. godine kontaktirao nas je g. Velibor Milošević, predstavnik Gospodarske zone Kukuzovac, međutim lokacija GZK ne odgovara našim planovima. Lokacija Gospodarske zone Kukuzovac nije odgovarajuća za izgradnju robne kuće IKEA radi udaljenosti od centra Splita. Naime, kod odabira lokacije robnih kuća IKEA, jedan od prioriteta jest pristupačnost i blizina zemljišta posjetiteljima s primarnog tržišta robne kuće, a u ovome slučaju to su stanovnici Splita’, odgovorila nam je Jelena Granić, voditeljica lokalnog marketinga IKEA Hrvatska.

Dijana Breko, direktorica Gospodarske zone Kukuzovac, potvrdila nam je da je GZK kontaktirala IKEA-u prije nekoliko godina.

Obzirom da su u međuvremenu Grad Sinj, Županija i Država uložile dodatne milijune kuna u izgradnju komunalne infrastrukture u GZK, da su se izmijenili uvjeti za kupnju/pravo građenja zemljišta u Zoni, te da je izgrađena brza cesta Solin – Klis, možda je pravo vrijeme da predstavnici GZK, odnosno Grada Sinja, ponovno pošalju ponudu IKEA-i u kojoj bi podsjetili i na druge prednosti naše Zone, kao što su udaljenost od Splita 30-ak kilometara, odnosno svega 20-ak minuta vožnje, udaljenost od autoceste svega 20 kilometara, te planirana izgradnja četverotračne, brze ceste od Križica do Kukuzovca.

ferata@ferata.hr
0997370409