SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Predstavljen projekt ‘Priroda Dalmacije’

Autor/ica
Objavljeno: 22 siječnja, 2015
predavanje02

Foto: Rino Ratković

U sinjskoj gradskoj vijećnici danas je održana radionica na kojoj su predstavljeni Projekt ‘Priroda Dalmacije’, proces izrade Plana upravljanja zaštićenim područjima i rad Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije.

Proces izrade Plana upravljanja zaštićenim područjima Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije izrađuje su suradnji s Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, kroz IPA projekt ‘Partnerstvo za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji – Priroda Dalmacije’, koji je financiran od strane Europske unije.

Voditeljica projekta Milena Šijan zadovoljna je odazivom Sinjana na radionicu.

‘Moram priznati da smo kao organizatori i provoditelji iznimno zadovoljni odazivom ljudi, interesom i stupnjom aktivnosti. Bilo je nazočno preko dvadeset i nekoliko osoba iz različitih institucija, što državnih, što predstavnika organizacija civilnoga društva. Ova prva radionica bila je u smijeru identifikacije vrijednosti i prijetnji zaštićenih područja. Na sljedećim radionicama, koje ćemo održati za mjesec-dva dana, radit ćemo na prijedlozima aktivnosti. Sve su to elementi na kojima će se izrađivati plan upravljanja zaštićenim područjima’, kazala je Šijan.

Ispred Grada Sinja na sastanku je bio zamjenik gradonačelnika Zlatko Ugrin koji je podržao radionice i Projekt ‘Priroda Dalmacije’, te rad Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije. Ugrin smatra kako je riječ o jako bitnom projektu.

‘Sudionici današnjeg sastanka s predstavnicima Grada Sinja mogu doprinijeti u očuvanju zaštićenih područja koja možemo valorizirati kroz turizam i druge aktivnosti. Vjerujem da će svi sudionici i kroz sljedeće radionice doprinijeti stvaranju toga Plana koji će polučiti kvalitetne rezultate u zaštiti tih područja. U Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno je pedesetak zaštićenih područja i vjerujem da će ih, kada se sve ovo posloži, iz dana u dan biti sve više’, kazao je Ugrin.

ferata@ferata.hr
0997370409