SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Crveni križ i ove godine premašio zacrtani plan prikupljenih doza krvi

Autor/ica
Objavljeno: 31 prosinca, 2014

ante_omrcen

U 27 ovogodišnjih akcija darivanja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Sinj prikupilo je 1.521 dozu krvi. Iako je prikupljeno 30-ak doza manje nego prošle godine kada ih je bilo 1.550, zahvaljujući volonterima na terenu zacrtani plan za ovu godinu premašen je za 200-tinjak doza.

Ravnatelj Crvenog križa Ante Omrčen ističe kako je vrlo zadovoljan odazivom davatelja na akcije, pogotovo jer se svake godine javi više od 100 novih davatelja.

‘Svake godine povećamo broj prikupljenih doza krvi zahvaljujući volonterima koji posao na terenu odrade kvalitetno. Tijekom godine organizirano od 27 do 29 akcija krvi. Od toga, četiri akcije organiziramo u Hrvacama, po tri u Trilju i Dicmu, a po dvije u Otoku, Grabu i Tijarici. Ostale akcije organiziramo u Sinju, najmanje jednom mjesečno. Osim toga, naši davatelji, koji ne mogu doći na akcije koje organiziramo na našem području, krv daju na Odjelu za transfuziju KBC-a Split i tu prikupimo 100-tinjak doza krvi godišnje’, kaže Omrčen.

Osim akcija darivanja krvi, sinjski Crveni križ provodi i druge humanitarne akcije. Ove godine iskazao se u prikupljanju pomoći za poplavljena područja Slavonije i Bosne i Hercegovine prikupivši četiri kamiona pomoći u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama. Društvo provodi i podjelu uskrsnih i božićnih paketa za korisnike socijalne pomoći s područja Cetinske krajine, te podjelu božićnica za umirovljenike s područja grada Sinja, kao i podjelu jednokratnih novčanih pomoći po odluci Gradonačelnika Sinja i Socijalnog vijeća Grada Sinja.

Ravnatelj Ante Omrčen posebno je istaknuo zadovoljstvo zbog uspješnog rada ekipe Mladeži i podmlatka Crvenog križa, kao i provedbe Programa javnih radova preko HZZ-a, zahvaljujući kojem je tijekom 2014. godine na tri mjeseca bilo zaposleno 14 osoba za pomoć starim i nemoćnim osobama.

ferata@ferata.hr
0997370409