SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Nema dogovora oko izbora direktora ‘Vodovoda i odvodnje’

Autor/ica
Objavljeno: 23 prosinca, 2014

fontana_djeca1

Ni na posljednjoj skupštini Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine predstavnici jedinica lokalne samouprave, u čijem je suvlasništvu ova komunalna tvrtka, nisu postigli dogovor oko imenovanja direktora.

Skupštini Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine, koja je održana prošloga tjedna, nazočili su predstavnici Sinja, Trilja, Otoka i Dicma, dok je predstavnik Hrvaca bio opravdano odsutan.

Prije rasprave o posljednje dvije točke Dnevnoga reda, koje su se odnosile na izbor predsjednika i dopredsjednika Skupštine, te imenovanje direktora ‘Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine’, predstavnik Dicma predložio je da se iste odgode do sljedeće sjednice na kojoj bi trebali biti predstavnici svih gradova i općina, suvlasnika tvrtke. Prijedlog nije prihvaćen.

Dogovorom gradova Sinja i Trilja, na rok od šest mjeseci za predsjednika Skupštine izabran je predstavnik Grada Sinja Ivica Romac, a za dopredsjednika predstavnik Trilja Petar Maroš. Protiv takvog dogovora bio je predstavnik Općine Otok, dok je predstavnik Općine Dicmo bio suzdržan.

Potom se pristupilo izboru direktora. Kako saznajemo, bila su predložena tri kandidata. Grad Sinj predložio je bivšeg direktora ‘Vodovoda i kanalizacije Cetinske krajine’ Marija Vukasovića, Grad Trilj Ivana Bugarina, a Općina Otok Matu Jukića, aktualnog privremenog upravitelja ‘Vodovoda i odvodnje’.

Prije glasovanja o direktoru ‘Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine’ predstavnik Općine Dicmo napustio je sjednicu, a nakon njega isto su napravili i predstavnici Trilja i Otoka. Kako je na skupštini ostao samo predstavnik Grada Sinja, ista je prekinuta.

 

ferata@ferata.hr
0997370409