SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Hoće li se smanjiti broj zaposlenih u Gradskoj upravi?

Autor/ica
Objavljeno: 4 prosinca, 2014

vijece_sinj_011214

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan najavio je u ponedjeljak, na 13. sjednici Gradskoga vijeća, sistematizaciju radnih mjesta i smanjenje plaća svim zaposlenicima Gradske uprave. Gradonačelnik je također izjavio kako je u Gradskoj upravi, koja ima 41 zaposlenika, višak 15 djelatnika.

U okviru aktualnog sata 13. sjednice Gradskoga vijeća HDZ-ov vijećnik Stipe Perić podsjetio je gradonačelnika Ivicu Glavana na obećanje da će, nakon što se u Gradskom vijeću uspostavi većina, donijeti novu sistematizaciju za zaposlenike u Gradskoj upravi. Nakon što je konstatirao da ta većina već neko vrijeme uredno funkcionira, Perić je upitao gradonačelnika kada će izvršiti svoje obećanje.

Gradonačelnik je odgovorio kako nije odustao od sistematizacije radnih mjesta kojom će se ravnomjernije rasporediti poslovi među zaposlenima. Prema njegovim riječima, prirodnim odljevom neće doći do smanjenja broja zaposlenika u Gradskoj upravi, ali ni do novih zapošljavanja.

‘Mi imamo i sada jednog djelatnika koji odlazi u mirovinu, a neće biti primljen nitko novi. Odgovorno tvrdim da bi Gradska uprava na jednak način dobro funkcionirala i bez 15 djelatnika. Međutim, to su ljudi pod ugovorima, zaštićeni kolektivnim ugovorom’.

Iduće godine Grad Sinj će, zbog aktualne porezne reforme i ispadanja iz sustava potpomognutih područja, ostati bez oko 13 milijuna kuna. U tom kontekstu razmatra se smanjenje rashoda za zaposlene, u prvom redu smanjenje plaća što je najavio i gradonačelnik Glavan na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća.

‘U 2015. godinu ući ćemo sa smanjenjem plaća svih zaposlenika Gradske uprave’, kratko je komentirao Gradonačelnik.

Za sada nije poznato za koliki iznos će biti smanjene plaće zaposlenika Gradske uprave. Neslužbeno, na plaćama i materijalnim troškovima zaposlenika trebalo bi se uštedjeti više od milijun kuna.

ferata@ferata.hr
0997370409