SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Prof. dr. sc. Ljubo Jurčić gostovao na Hit radiju

Autor/ica
Objavljeno: 27 studenoga, 2014

ljubo_jurcic

Prof. dr. sc. Ljubo Jurčić, predsjednik Novog vala – Stranke razvoja, gostovao je danas u programu Hit radija.

Govoreći o novom Zakonu o porezu na dohodak, prof. Jurčić kazao je kako taj potez Vlade RH neće dovesti po povećanja potrošnje, što je njegov cilj. To je obrazložio činjenicom da će povećanje plaće najviše osjetiti oni koji ionako imaju visoke plaće i troše dovoljno, pa će dodatno povećanje namijeniti štednji. S druge strane, smatra prof. Jurčić, oni s manjim primanjima imat će minimalno povećanje plaća, koje će preusmjeriti na podmirenje već postojećih dugova.

Prof. Jurčić komentirao je i novi Zakon o regionalnom razvoju, za kojeg također kaže da neće donijeti ništa dobro Hrvatskoj.

‘Vlada je donijela nove mjere regionalnog razvitka, a da nije analizirala koje će to biti pozitivne, a koje negativne posljedice na nivou Države i pojedinačno, na nivou neke lokalne jedinice. To je tipičan primjer ponašanja ove Vlade koja potpuno amaterski, diletantski ulazi u ovakve promjene. Ispada da se loptaju s hrvatskom Državom, želeći proizvesti osjećaj da nešto rade. Oni su najuporniji upravo na onim potezima na kojima se narod najviše buni. Inzistiraju na tome jer žele poručiti da oni nešto hoće, a narod neće. A narod i struka nisu glupi, već ukazuju da su ti njihovi potezi štetni, kao što se vidi i iz primjera grada Sinja’, kazao je Jurčić, ističući kako je za razvoj hravatske države I svakog njenog dijela zadužena Vlada.

O stanju u hrvatskom gospodarstvu i rješenjima prof. Jurčić večeras će govoriti na tribini koja će se održati u Galeriji Galiotović s početkom u 19 sati. Na tribini će sudjelovati i prof. dr. sc. Neven Šerić, te saborski zastupnik Jakša Baloević.

ferata@ferata.hr
0997370409