SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sutra 13. sjednica Županijske skupštine

Autor/ica
Objavljeno: 25 studenoga, 2014

zupanijska_skupstina

U Splitu će se sutra s početkom u 10 sati u dvorani Županije, održati 13. sjednica Županijske skupštine. Na dnevniom redu su 42. točke, između ostalih Prijedlog programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Splitsko-dalmatinske županije, te Prijedlog zaključka o prihvaćanju Programa poboljšanog kreditiranja poduzetništva i obrta.

Programom potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju propisuju se način i uvjeti dodjele te visina iznosa potpore za okrupnjavanje poljoprivrednog posjeda i uređenje poljoprivrednog zemljišta, primjenu stajskog gnojiva i provedbu nitratne direktive, te posebne mjere pomoći za sektor stočarstva, kao i legalizaciju objekata za obavljanje primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda.

U obrazloženju Prijedloga zaključka o prihvaćanju Programa poboljšanog kreditiranja poduzetništva i obrta, koji će se sutra naći pred članovima Županijske skupštine, stoji kako je iskazan interes poduzetnika s područja Splitsko-dalmatinske županije za Program poboljšanog kreditiranja poduzetništva i obrta „Kreditom do uspjeha 2014′ Ministarstva poduzetništva i obrta. Splitsko-dalmatinska županija u Programu bi sudjelovala na način da bi sufinancirala kamate kredita u iznosu od 2 posto za namjenu kredita vezanu uz obavljanje proizvodne djelatnosti, a 1 posto za namjenu kredita vezanu uz obavljanje uslužne djelatnosti.

ferata@ferata.hr
0997370409