SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Županija i dalje podupire Alkarske dvore

Autor/ica
Objavljeno: 19 studenoga, 2014

dozupan_luka_brcic01

U prijedlogu proračuna Županije splitsko-dalmatinske za iduću godinu kao posebna stavka nalazi se sufinanciranje izgradnje Alkarskih dvora, odnosno Alkarskog muzeja.

Izgradnju Alkarskih dvora Splitsko-dalmatinska županija do sada je sufinancirala s oko 5 milijuna kuna, a prema najavama iz Županije s istom praksom nastavit će se i sljedećih godina.

Sukladno ugovoru kojeg je prije nekoliko godina Županija potpisala s Ministarstvom kulture, VAD-om i Gradom Sinjom o sufinanciranju Alkarskih dvora, u prijedlogu županijskog proračuna za 2015. godinu, kao posebna stavka nalazi se ‘Sufinanciranje Sinjske alke’, za što je predviđeno 1,26 milijuna kuna. Alkarski dvori, odnosno Alkarski muzej nalazi se i u projekcijama županijskog proračuna za 2016. i 2017. godinu. Županija tako 2016. godine u dovršetak Alkarskih dvora namjerava uložiti 727 tisuća kuna, a godinu dana poslije dodatnih 366 tisuća kuna.

‘U izgradnju Alkarskih dvora Splitsko-dalmatinska županija do sada je uložila oko 5 milijuna kuna. U 2014. je planirano dodatnih milijun kuna, no još uvijek nije povučeno 860 tisuća kuna, te čekamo okončanje situacije kako bi ta sredstva bila isplaćena. Iduće godine Županija će izdvojiti milijun kuna za Alkarske dvore, te još 200 tisuća kuna za eventualnu nabavku tribina’, kazao nam je dožupan Luka Brčić.

Dožupan Brčić ističe kako bi Županija iduće godine mogla izdvojiti i dodatna sredstva kako bi se Alkarski muzej završio do jubilarne 300. Alke.

‘Nedavno smo imali razgovor s čelništvom VAD i ostavili smo mogućnost za izdvajanje dodatnih milijun kuna tijekom iduće godine, kako bi se ovaj prevažan objekt za cijelu Županiju završio iduće godine. Imamo informaciju da će se u sufinanciranje dovršetka izgradnje dodatno uključiti i Vlada, odnosno Ministarstvo kulture, a vjerujemo i Grad Sinj’, kazao je dožupan Brčić istaknuvši kako bi bila šteta da jubilarna 300. obljetnica Alke ne bude popraćena završetkom Alkarskih dvora.

ferata@ferata.hr
0997370409