SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Počinje rekonstrukcija Ulice Domovinskog rata

Autor/ica
Objavljeno: 28 listopada, 2014
domovinskog_rata_bxbcovic02

Foto: Branko Čović

Danas je počela organizacija gradilišta na dugoočekivanom uređenju jedne od najprometnijih sinjskih prometnica – Ulice Domovinskog rata.

Ulica Domovinskog rata, koja je dio državne ceste D-219, bit će sanirana u dužini od 845 metara, od Lumbinovog mosta do ulice Put Šumarije. Ukupna vrijednost radova je 4 milijuna i 236 tisuća kuna, a sufinanciraju ih Grad Sinj, Hrvatske ceste i Županija splitsko-dalmatinska.

‘Rekonstrukcija Ulice Domovinskog rata obuhvatit će izgradnju obostranog nogostupa, prihvat oborinskih voda, izgradnju fekalne kanalizacije sa svim priključcima za krajnje korisnike, obnovu vodoopskrbne mreže, postavljanje javne rasvjete, uređenje visokonaponske 10-kilovoltne elektro-mreže i DTK mreže, uredit će se ulaz u vojarnu Ivaniša Nelipića sa svom potrebnom infrastrukturom na način da će kameni zid vojarne biti izmješten i postavljen u obliku luka kako bi se omogućilo formiranje zaustavnog traka. Doći će do proširenja Ulice, tako da će kolnik ceste zadovoljavati kriterije i standarde koje mora zadovoljavati državna cesta, a nogostupi će biti do metar i pol s obje strane’, kazala nam je pročelnica UO za gospodarstvo Grada Sinja Ankica Panza.

U okviru rekonstrukcije Ulice Domovinskog rata, uredit će se i raskrižje prema Donjim i Gornjim Glavicama, u cilju bolje preglednosti prometa, odnosno veće sigurnost svih sudionika u prometu.

Rok izgradnje je dvanaest mjeseci, no Panza ističe kako to ne znači da radovi neće biti gotovi i ranije.

‘Rok izgradnje je zaključen putem okvirnog sporazuma za nabavu radova, međutim to ne znači da će radovi trajati dvanaest mjeseci. Potpisivat će se pojedinačni ugovori, sukcesivno osiguranju sredstava u proračunu za ovu, kao i 2015. godinu. Dakle, radovi ne moraju trajati dvanaest mjeseci nego je to jedno osiguranje da bismo mogli predvidjeti pritok sredstava u gradski proračun’.

Za vrijeme izvođenja radova, promet će se odvijati uz privremenu regulaciju.

ferata@ferata.hr
0997370409