SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Poništen natječaj za imenovanje ravnatelja KUS-a

Autor/ica
Objavljeno: 27 rujna, 2014
zlatko_ugrin

Nakon što je predsjednik sinjskog SDP-a Stipe Jadrijević Cvrlje Gradsku vlast u više navrata upozoravao kako ravnatelj Kulturno-umjetničkog središta Sinj svoju dužnost godinama obnaša kao vršitelj dužnosti, Grad Sinj raspisao je natječaj za imenovanje ravnatelja KUS-a, a potom ga i poništio.

Natječaj za imenovanje ravnatelja KUS-a Grad Sinj objavio je 11. rujna ove godine. Petnaest dana nakon toga, odnosno jučer, 26. rujna, Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja Kulturno umjetničkog središta Sinj, u sastavu Zlatko Ugrin, Igor Vidalina i Joško Jagnjić, donijelo je Odluku kojom je poništilo natječaj.

Na pitanje zbog čega je poništen natječaj za ravnatelja KUS-a, dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin je odgovorio:

‘Natječaj je poništen zbog toga jer se čeka formiranje Kulturnog vijeća Grada Sinja. Kao što znate, to je točka koja je bila na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Procedura je blizu svoga kraja, pa ćemo sačekati formiranje Kulturnog vijeća kako bi ono dalo svoj savjet i mišljenje po pitanju imenovanja ravnatelja KUS-a’.

Na upit zbog čega se išlo u postupak objave Natječaja kada se mora čekati formiranje K vijeća Grada Sinja kako bi ono dalo mišljenje i savjet, Ugrin je odgovorio:

‘Nije se požurilo s Natječajem. Čekalo se da se procedura odradi do kraja. Procjenili smo da nije potrebno žuriti s imenovanjem ravnatelja KUS-a i da se može sačekati formiranje Kulturnog vijeća, koje bi trebalo biti formirano kroz mjesec i pol dana.

ferata@ferata.hr
0997370409