SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

‘Poštujte naše znakove’

Autor/ica
Objavljeno: 4 rujna, 2014

postujte_nase_znakove01

Policijska uprava splitsko-dalmatinska i ove godine provodi akciju ‘Poštujte naše znakove’. Akcija je usmjerena na zaštitu djece kao najmlađih sudionika u prometu.

Voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa PU splitsko-dalmatinske Jozo Šitum istaknuo je kako je poseban naglasak stavljen na zaštitu školaraca, prvaša koji su prvi put sudionici u prometu u zonama škola.

Aktivnosti koje se provode u okviru akcije podijeljene su u 3. dijela. Prvi dio aktivnosti proveden je tijekom kolovoza, a odnosi se na nadzor prometnica i prometne signalizacija u zonama škola.

‘Mi smo izvršili uvid u stanje i zajedno s tvrtkama koje održavaju ceste i njima gospodare, te gradovima i općinama, dali prijedloge i sugestije da se postojeća signalizacija korigira, dopuni ili osvježi, što je uglavnom i učinjeno i mislim da sada imamo bolje stanje prometne signalizacije u zonama škola’, kazao je Šitum.

Drugi dio aktivnosti odnosi se na intenzivniji nadzor prometa u blizinama škola, koji će se provoditi tijekom rujna.

‘Prometni policajci će biti u blizinama škola, pomagat će djeci da prijeđu cestu, upozoriti vozače na opasnosti i nadzirati brzinu i općenito raditi nadzor prometa. Cilj je da policija bude vidljiva i samom svojom pojavom djeluje na sve sudionike u prometu kako bi maksimalno poštovali prometne propise, tako da djeca budu što sigurnija’.

Treći dio aktivnosti akcije ‘Poštujte naše znakove’ provodit će se tijekom rujna i listopada, a odnosi se na edukaciju školske djece u razredima.

‘Policijski službenici će doći u razrede, posebno kod prvaša, upozoriti ih na opasnosti, održati kratka predavanja, prezentirati određene situacije u prometu i upozoriti na opasnosti u prometu i potrebu pravilnog ponašanja. Vjerujem da će sve te mjere koje provodimo u kontinuitetu doprinijeti sigurnosti djece u prometu’, kazao je Šitum koji je i ovom prilikom upozorio sve sudionike u prometu na maksimalan oprez u zonama škola i maksimalno poštivanje prometne signalizacije.

Šitum također apelira i na roditelje koji svojim vlastiti primjerom trebaju djeci pokazati kako i na koji način sigurno sudjelovati u prometu.

Voditelja službe za sigurnost cestovnog prometa PU splitsko-dalmatinske Jozu Šituma upitali smo kakva je sigurnosti u zonama škola na području Cetinske krajine.

‘Moram kazati kako tu nema sigurnosnih problema, kao ni u ostalim djelovima Županije splitsko-dalmatinske. Imamo kvalitetno stanje u prometno u tehničkom smislu i sigurnosnom. Vjerujem da će sve ono što je napravljeno i što će biti učinjeno, dati svoj doprinos sigurnosti i ne vidim mjesta koja bi predstavljala potencijalno sigurnosne rizike. Sve sugestije bilo građana, bilo ljudi zaposlenih u školama, roditelja i djece dobro će nam doći. Za bilo kakav prijedlog i bilo što što uoče na prometnicama u blizinama škola mogu nam se javiti. Svakako ćemo poduzeti sve da se te nepravilnosti isprave’.

ferata@ferata.hr
0997370409