SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Delegacija Sinja sutra u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU

Autor/ica
Objavljeno: 3 rujna, 2014

peskarija_sinj04

Delegacija Grada Sinja, u kojoj su dogradonačelnica Kristina Križanac kao predstavnica izvršne vlasti i NL dr. Jadrijevića, te predstavnici klubova vijećnika Gradskog vijeća Hrvoje Markulin, Stipe Jadrijević Cvrlje i Miro Bulj sutra putuje u Zagreb, u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. U Ministarstvu će ih primiti zamjenik ministra Jakšo Puljiz i pomoćnik ministra Venko Ćurlin, s kojima će razgovarati o Nacrtu Zakona o regionalnom razvoju RH.

Podsjetimo, sinjsko Gradsko vijeće na sjednici održanoj 8. svibnja ove godine jednoglasno je donesen Zaključak o zauzimanju stava po pitanju Nacrta Zakona o regionalnom razvoju. Prema zaključku Gradskoga vijeća, usvajanjem navedenog Zakona Grad Sinj bi mogao izgubiti oko 24 milijuna kuna godišnje, što bi značilo i dalekosežne negativne posljedice kao što su daljnja gospodarska stagnacija i pad, odlazak mladih i iseljavanje, a moguće je da bi dovelo u pitanje ispunjavanje poslova iz djelokruga Grada i samo funkcioniranje Grada.

Nakon sjednice, Gradsko vijeće zatražilo je sastanak s Predsjednikom RH Ivom Josipovićem, koji je delegaciju Grada Sinja primio 2. srpnja, te ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Brankom Grčićem. Neslužbeno saznajemo kako je sutrašnji sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja dogovoren lobiranjem sinjskog SDP-a.

Predstavnicima Ministarstva ministarstva regionalnog razvoja i fondoda EU sutra će na sastanku biti uručena peticija protiv novog Zakona o regionalnom razvoju RH., koju je potpisalo 7.530 građana, a koju je organizirao nositelj Nezavisne liste vijećnik Miro Bulj. Peticija je predana i predsjedniku RH Ivi Josipoviću.

ferata@ferata.hr
0997370409