SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Uskoro rekonstrukcija Ulice Domovinskog rata

Autor/ica
Objavljeno: 18 kolovoza, 2014
domovinskog_rata_bxbcovic02

Foto: Branko Čović

Čitatelj Ferate Branko Čović poslao nam je fotografije koje ukazuju na loše stanje Ulice Domovinskog rata u gradu Sinju i prometni kaos koji vlada na njima. Iako su fotografije snimljene na blagdan Velike Gospe, kada je u Sinju vladala prometna gužva u svim ulicama, fotografije objavljujemo zbog činjenice da se već godinama, zbog sigurnosti pješaka i vozača, apelira na uređenje spomenute ulice. Dobra vijest stigla nam je iz sinjske Gradske uprave iz koje su najavili skori početak sanacije Ulice Domovinskog rata.

Rekonstrukcija Ulice Domovinskog rata počet će u drugoj polovici mjeseca rujna. U gradskom proračunu osigurano je potrebnih 3,5 milijuna kuna. Pročelnica UO za gospodarstvo Ankica Panza kazala nam je kako odabran izvođač radova, a završena je i javna nabava.

Rekonstrukcija ulice u dužini od 845 metara, od Lumbinovog mosta do raskrižja prema Glavicama, obuhvatit će izgradnju obostranog nogostupa širine 1,6 metara, postavljanje javne rasvjete i fekalne kanalizacije sa spojevima, te odvodnju oborinskih voda, kao i ulaz sa zaustavnim trakama za bivšu vojarnu Ivaniš Nelipić. Osim toga, u sklopu radova uredit će se i raskrižje prema Glavicama na kojem će biti izgrađena dva prometna otoka radi bolje preglednosti i sigurnosti sudionika u prometu. Izvođač radova je obrt za graditeljstvo s područja grada Sinja.

Rekonstrukcijom Ulice Domovinskog rata bit će onemogućeno parkiranje vozilima na nogostupu, koji je sada mjestimice širok i do 4 metra, kazala je pročelnica Panza.

domovinskog_rata_bybcovic

 

ferata@ferata.hr
0997370409