SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Uspješan koncert Mješovitog zbora grada Sinja i gostiju

Autor/ica
Objavljeno: 11 kolovoza, 2014

koncert_zbor02

Mješoviti zbor grada Sinja i ove je godine u okviru ‘Dana Alke i Velike Gospe’ održao svoj tradicionalni koncert na kojem su nastupili i njihovi gosti, solisti HNK Split  Špiro Boban – tenor, Božo Župić – bas, Božena Svalina – sopran uz glasovirsku pratnju Hane Vlaho i pratnju na klarinetu Marije Župić Bošnjak, te mandolinski sastav Osinium i KD Brnaze.

Koncert Mješovitog zbora i njihovih gostiju pratilo je 300-tinjak  gledatelja koji nisu krili oduševljenje nastupom opernih pjevača splitskog HNK Špira Bobana, Božene Svaline i Bože Župića koji su, uz pratnju Hane Vlaho na klaviru i Marije Župić Bošnjak na klarinetu, izveli ariju Figara iz opere Figarov pir W.A. Mozarta, talijansku kanconu Torna a surriento Ernesta de Curtisa, Bachovu/Gounodovu Ave Maria, Lacaleovu Amapolu, napuljske kancone O sole mioSanta Lucia, ariju Marice iz Splitskog akvarela Ive Tijardovića, Hrvatska se rađa Antona Kikaša i napitnicu iz Verdijeve opere Traviata.

Mješoviti zbor grada Sinja izveo je tri autorske marijanske pjesme uz pratnju Marije Župić Bošnjak na klarinetu, Gospe Sinjska, majko naša za koju je glazbu i tekst napisao Zoran Vujanović, te Ukazanje i Zdravo Marijo za koje glazbu i tekst potpisuje Božo Župić. Pjesmu Zdravo Marijo Mješoviti zbor izveo je uz pratnju Božene Svaline i Bože Župića.

Mandolinski sastav Osinium izveo je dvije pjesme, Zora bila i Zorica. Na kraju koncerta KD Brnaze, Osinium, Marija Župić na klarinetu i Mješoviti zbor grada Sinja nazočne su iznenadili odličnom izvedbom završnog kola iz opere Jakova Gotovca Ero sa onoga svijeta.

Iako nije bila na repertoaru, izvođači su publiku ispratili pjesmom Zdravo djevo, kraljice Hrvata.

 

ferata@ferata.hr
0997370409