SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Održana 11. sjednica sinjskog Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 7 kolovoza, 2014

vijece_sinj070814

Andrija Filipović Grčić ovogodišnji je dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Sinja. Dobitnici osobnih nagrada su Tomislav Domazet Lošo, Filip Ratković i Stanko Župić, a kolektivnih NK Tekstilac Sinj i Udruga umirovljenika Sinj.

Na svojoj 11. sjednici, koja je održana jučer. sinjski gradski vijećnici raspravljali su o 6 točaka Dnevnoga reda. Iako je bilo predviđeno 5 točaka, prilikom utvrđivanja Dnevnoga reda prihvaćen je prijedlog Mira Bulja da se kao točka Dnevnog reda uvrsti i Prijedlog Zaključka o zauzimanju stava protiv izmjene sanacijskog materijala u eksploatacijskom polju Slane stine industrijskom troskom iz visokih peći bivše tvornice ferolegura dalmacija Dugi Rat i Željezare Split, te da se sanacija izvrši važećim rudarskim projektom sanacije rudokopa Slane stine.

Nakon utvrđivanja Dnevnoga reda, usvajanja Zapisnika sa 10. sjednice GV i vijećničkih pitanja, pristupilo se raspravi po ostalim točkama.

Većinom glasova Vijećnici su prihvatili prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Sinja za 2014. godinu kako ga je predložio Odbor za javna priznanja. Nagrada za životno djelo dodjeljena je Andriji Filipoviću Grčiću, dugogodišnjem predsjedniku Časnog alkarskog suda, za izuzetno zalaganje za poštivanje Statuta i pravila Viteškog alkarskog društva. Dobitnici osobnih nagrada su Tomislav Domazet Lošo, za izvanredne rezultate u biološkim znanostima, osobito za utvrđivanje novih postavki i osnova u određenim područjima biologije te razumijevanje najznačajnijih procesa u evoluciji; Filip Ratković, za veliki doprinos na svim područjima društvenog života kroz predan, iskren i požrtvovan rad u nekoliko udruga na području Grada Sinja; Stank Župić, za 60 godina neprekidnog pjevanja u župnom zboru Čudotvorne Gospe Sinjske za koje je dobio Papin blagoslov. Kolektivne nagrade dobili su NK Tekstilac, za 60. obljetnicu uspješnog sportsko-društvenog djelovanja i promicanja sportske kulture i Udruga umirovljenika Sinj, za dugogodišnje djelovanje udruge i zalaganje u ostvarivanju prava i interesa umirovljika i starijih osoba, te zan nih drugih aktivnosti humanitarnog, socijalnog, zdravstvenog i zabavnog karaktera.

Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o neprihvaćanju ponude za pravo prvokupa kulturnog dobra, odnosno kuće Tripalo s pripadajućim zemljištem u centru Sinja.

Većinom glasova i uz dva amandmana prihvaćen je Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti za donošenje Statuta Dječjeg vrtića ‘Bili cvitak’ Sinj.

Nakon dužeg izlaganja Mira Bulja, nositelja NL, vijećnici su jednoglasno prihvatili Prijedlog Zaključka o zauzimanju stava protiv izmjene sanacijskog materijala u eksploatacijskom polju Slane stine industrijskom troskom iz visokih peći bivše tvornice ferolegura dalmacija Dugi Rat i Željezare Split, te da se sanacija izvrši važećim rudarskim projektom sanacije rudokopa Slane stine.

Sjednica je počela u 15,45 sati, a završila u 19,20 sati.

ferata@ferata.hr
0997370409