SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Hrvacama i Dicmu 900 tisuća kuna

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipnja, 2014

sinj_pm

Na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2014. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, koji je objavljen u veljači ove godine, javile su se četiri od šest jedinica lokalne samouprave s područje Cetinske krajine.

Grad Vrlika prijavio je tri projekta, Obnova Doma kulture u Vrlici, Uređenje nerazvrstanih cesta na području Grada Vrlike i Izgradnja mrtvačnice u groblju Sv. Josipa.

Općina Otok prijavila je jedan projekt, Izrada nogostupa uz županijsku cestu ŽC6082 dionica: Otok – Gala.

Općina Hrvace također je prijavila jedan projekt, Sanacija i uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Hrvace.

Općina Dicmo prijavila je dva projekta, Izgradnja Dječjeg vrtića i Izgradnja mrtvačnice.

Sufinanciranje je odobreno Općini Hrvace za projekt Sanacija i uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Hrvace i to u iznosu od 404 tisuće kuna i Općini Dicmo za projekt Izgradnje dječjeg vrtića u iznosu od 500 tisuća kuna.

Projekti Vrlike i Otoka nisu prihvaćeni, a gradovi Sinj i Trilj nisu niti prijavili projekte na navedeni poziv za iskaz interesa. Dodajmo kako se Poziv odnosio na sve jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave čija je vrijednost indeksa razvijenosti ispod 100 posto prosjeka Republike Hrvatske.

ferata@ferata.hr
0997370409