SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Humanitarna akcija: ‘Veliko srce za malog Luku’

Autor/ica
Objavljeno: 5 lipnja, 2014
luka_matic03

Sinj i Cetinska krajina oduvijek su imali veliko srce, koje su pokazali u brojnim humanitarnim akcijama.

Sinjani i Cetinjani najosjetljiviji su i najvelikodušniji u akcijama za prikupljanje pomoći za liječenje, osobito djece. Pomoć je ovoga puta potrebna za liječenje devetogodišnjeg Luke Matića iz Čitluka, koji je rođen s dijagnozom spina bifida (otvor na kralježnici).

Luka se od 3. lipnja s roditeljima nalazi u klinici u njemačkom gradu Aschau, gdje bi mu liječnici trebali ugraditi nove ortoze, koje bi mu omogućile samostalno kretanje. Njegova obitelj prikupila je 5 tisuća eura, no ispostavilo se kako to nije dovoljno. Nedostaje još 6 tisuća eura koje do utorka, 10. lipnja treba uplatiti na račun klinike, kako bi Luki ortoze bile ugrađene.

Zato je, na intervenciju jednog građanina koji je želio ostati anoniman, pokrenuta humanitarna akcija – Veliko srce za malog Luku u kojoj će građani Sinja i Cetinske krajine svojim donacijama pokušati osigurati puni novčani iznos za Lukino liječenje. Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Crvenog križa SinjHR6223600001101555407, uz naznaku ‘Za Luku Matića’.

Pismo Lukinih roditelja možete pročitati ovdje.

 

 

ferata@ferata.hr
0997370409