SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

U tijeku pripreme za otvaranje bazena

Autor/ica
Objavljeno: 5 lipnja, 2014

bazen08

Dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin prije dva dana najavio je kako će ovogodišnja sezona kupanja na Gradskom bazenu početi 13. lipnja. Danas smo posjetili Bazen i uvjerili se kako pripreme za otvaranje sezone teku prema planu, što nam je potvrdio i voditelj Stipe Blajić.

‘Sve teče prema planu. Ispuštanje vode počelo je u utorak poslijepodne, a već danas školjka će biti potpuno očišćena. Večeras počinje punjenje novom vodom i za tri dana bazen će biti napunjen. Punit ćemo ga samo noću, kako tijekom dana ne bi bilo problema u opskrbi vodom kućanstava na području grada’, kazao nam je Blajić.

Nakon što se bazenska školjka napuni, trebat će pričekati nekoliko dana da se voda zagrije na optimalnu temperaturu, a onda će uslijediti otvaranje sezone kupanja.

Paralelno s radovima na školjki bazena uređuju se i svlačionice.

‘Moramo i svlačionice malo ušminkati prije dolaska posjetitelja. To je standardno, svake godine, jer se tijekom zime stvori dosta vlage, pa moramo obaviti neke sitne popravke. Do početka sezone sve će biti napravljeno kako treba’, ističe Blajić.

Ranijih godina na pripremi i uređenju bazena radile su osobe zaposlene na Javnim radovima. Kako Program javnih radova ove godine još nije počeo, zanimalo nas je tko su ljudi koje smo jutros zatekli na bazenu.

‘To su zaposlenici koji na bazenu rade već nekoliko sezona, zatim zaposlenici poduzeća ‘Kamičak’ koje je preuzelo upravljanje sportskim objektima i nekoliko mladića iz Vaterpolo kluba Sinj koji su već standardno tu, nama od pomoći, tako da je sasvim dovoljno ljudstva da napravimo posao kako treba’, kazao nam je Stipe Blajić.

 

ferata@ferata.hr
0997370409