SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Obnavlja se krovište zgrade Gradske uprave

Autor/ica
Objavljeno: 4 lipnja, 2014

krov_zgrada_grada

Već mjesec dana u tijeku su radovi sanacije krovišta zgrade u kojoj su smješteni Gradska uprava Grada Sinja te uredi Županije splitsko-dalmatinske i Državne uprave.

Zgrada je stara više od 100 godina i u izuzetno je lošem stanju, osobito krov. Zbog upitne sigurnosti nosivih greda krovišta, čija je površina 100 metara kvadratnih, gradonačelnik Ivica Glavan donio je odluku da se krene u njegovu sanaciju, bez obzira što je zajednički dio zagrade u kojoj su smješteni i uredi Županije i Državne uprave.

Izvođač Tin-Brod izabran je putem otvorenog poziva, a vrijednost radova procijenjena je na 398 tisuća kuna. Pročelnica UO za gospodarstvo Ankica Panza kaže kako je rok završetka radova bio limitiran vremenskim prilikama, te očekuje kako će sanacija krovišta biti gotova do kraja lipnja.

Panza nam je potvrdila kako je Grad Sinj podnio pisani zahtjev Županiji i Državnoj upravi za djelomično pokrivanje troškova.

‘Gradonačelnik je obavio i usmene razgovore sa županom i predstojnikom Državne uprave, tako da očekujemo i njihovo učešće u ovom dijelu sanacije zajedničkih dijelova zgrade’, kazala je Panza.

Osim sanacije, na krovištu zgrade Gradske uprave postavljaju se i paneli za solarnu energiju. Grad Sinj potpisao je ugovor o postavljanju solarnih kolektora s HROTE-om, Hrvatskim operatorom tržišta energije, na 14 godina.

Iako je u izuzetno lošem stanju, zgradu uskoro ne očekuju drugi radovi sanacije.

‘Zgrada je u izuzetno lošem stanju, međutim ulaganje u zgradu će sigurno pričekati neka bolja vremena, posebice ulaganja zbog energetske učinkovitosti. Tu ćemo pričekati pozive Fonda za energetsku učinkovitost na koje će se ovakve zgrade moći kandidirati, i za stolariju i fasade’, kazala je Panza.

ferata@ferata.hr
0997370409