SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Upućeno 25 tona sijena za Slavoniju

Autor/ica
Objavljeno: 28 svibnja, 2014
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Ante Botić

Predsjednik Udruge mljekara Dalmacije Ivan Putnik iz Brnaza donirao je 25 tona rolo-bala za spašenu stoku iz poplavljenih područja Slavonije.

Sijeno je jutros oko 11 sati upućeno iz Sinjskog polja u sabirni centar stočne hrane u Nijemcima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kamionom kojeg je osigurala Udruga veterana 4. gardijske brigade i koordinator humanitarne akcije za Sinj Miro Bulj.

Ivan Putnik pozvao je i ostale koji mogu da slijede njegov primjer.

‘Poslije onih poplava odlučio sam nešto pokrenuti preko pojedinih OPG-a ili Udruge, međutim upravo tada Miro Bulj je počeo organizirati i prikupljanje stočne hrane. Tako sam se s njim čuo, da organizira prijevoz preko Udruge veterana 4. gardijske brigade. Skupio sam kamion sijena, a pozivam i ostale svoje kolege, po 4-5 ljudi se može između sebe dogovoriti da skupe jedna kamion. Ako ne, onda ću ja sakupiti još koji kamion’, naglasio je Ivan Putnik.

Kako doznajemo, tijekom jutra javila se još nekolicina poljoprivrednika koji će rado donirati stočnu hranu za Slavoniju.

Osim sijena, u Slavoniju će danas poslijepodne sa sinjskog gradskog bazena biti uputćen i treći kamion s 20 tona hrane i drugih potrepština koji su prikupljeni u akciji koju je u koordinaciji s Udrugom veterana 4. gardijske brigade organizirao nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj. Akcija prikupljanja pomoći na gradskom bazenu završava večeras u 20 sati.

ferata@ferata.hr
0997370409