SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Godišnja Skupština Udruge umirovljenika Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 27 svibnja, 2014

udruga_umirovljenika_sinj01

Danas je održana redovna Skupština Udruge umirovljenika Sinj.

Skupštini sinjskih umirovljenika, koja je održana jutros u prostorijama Udruge, uz 50-ak članova nazočio je i dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin.

Izvješće o radu tijekom prošle godine, kao i plan i program rada za ovu godinu nazočnima je podnijela predsjednica Udruge Hilda Jadrijević.

U Izvješću o radu u prošloj godini Jadrijević je posebno istaknula suradnju s HZZ-om i HZMO-om, te s Umirovljeničkim listom u kojem se objavljuju sve aktivnosti Udruge.

Tijekom prošle godine održano je nekoliko sastanaka Nadzornog i Izvršnog odbora, realizirano je više izleta, boravak u toplicama i vježbe. U prostorijama Udruge organizirane su akcije mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi kojima je pristupilo 1.060 građana, te mjerenja sluha kod 36 članova.

U dogovoru s Humanitarnim odborom organizirano je 8 posjeta bolesnim članovima Udruge. Udruga je donijela i odluku prema kojoj se bolesnima daje novčana pomoć u iznosu od 200 kuna.

I ove godine u planu je održavanje brojnih akcija koje je Udruga provodila i prošle godine. U planu nje sudjelovanje na 35. susretima umirovljenika Dalmacije, koji će se u organizaciji Matice umirovljenika Splitsko-dalmatisnke županije održati u Supetru. Sredinom lipnja ove godine planiran je dvodnevni izlet u Vukovar, Đakovo i Ilok, a do kraja godine sinjski umirovljenici posjetit će Šoltu, Radmanove mlinice, Varaždin i Hrvatsko zagorje.

Udruga umirovljenika Sinj broji 657 članova koji su s područja cijuele Cetinske krajine. Predsjednica Jadrijević iznijela je i podatak kako je u 2013. umrlo 40 članova Udruige, a u prvom tromjesečju ove godine 15, no na kraju je zaključila:

‘Bez obzira na to, nećemo dopustiti starosti da nam uzme životnu radost’.

Predsjednica Udruge umirovljenika Sinj Hilda Jadrijević izabrana je za potpredsjednicu Matice umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije na Izvanrednoj izbornoj Skupštini, te je ujedno i članica Skupštine Matice umirovljuenika Hrvatske.

udruga_umirovljenika_sinj02

ferata@ferata.hr
0997370409