SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Prvi kamioni pomoći iz Sinja upućeni u Slavoniju

Autor/ica
Objavljeno: 20 svibnja, 2014

akcija_pomoć03

Prvi kamioni s humanitarnom pomoći iz Sinja danas su upućeni za Slavoniju.

Kamionom, kojeg je angažirala Udruga 4. gardijske brigade iz Splita, u Slavoniju je upućeno nekoliko tona pomoći koja se od nedjelje prikupljala na Gradskom bazenu u Sinju. Organizator akcije nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj zadovoljan je odazivom građana, te njihovom velikom željom da pomognu. Bulj je najavio kako će se pomoć na Bazenu prikupljati do petka, od 8 do 20 sati, nakon čega će biti organiziran još jedan konvoj pomoći za Slavoniju.

Osim prikupljanja hrane, higijenskih potrepština, posteljine, odjeće i obuće, Bulj ističe kako je u tijeku i sastavljanje popisa osoba koje žele ići u Slavoniju pomoći u sanaciji poplavljenih područja.

‘Već sada imamo određeni broj naših sugrađana koji su voljni ići u Slavoniju na sanaciju poplavljenih područja. U dogovoru s Udrugom 4. gardijske brigade iz Splita, u Slavoniju bismo mogli ići idući tjedan, nakon što se poduzmu svi potrebni koraci. Ukoliko je još netkood naših sugrađana zainteresiran mož se prijaviti svakoga dana, do petka od 8 do 20 sati na Gradskom bazenu.’

Iz prostorija GD Crvenog križa Sinj prikupljena pomoć upućena je u Slavoniju danas u poslijepodnevnim satima kamionom Crvenog križa. Ravnatelj sinjskog Crvenog križa Ante Omrčen kazao je kako će se pomoć u prostorijama Društva prikupljati do petka, od 7 do 20 sati.

‘Naputak je Hrvatskog Crvenog križa da se naglasak stavi na pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama, te osobito u novcu. Stoga molim sve naše sugrađane koji su u mogućnosti, da svoje donacije uplate na žiro račun Crvenog križa, uz naznaku Za pomoć Slavoniji’, kazao je Omrčen.

 

 

ferata@ferata.hr
0997370409