HEP DANI_ALKE KAMICAK mel PM SOLAR

DVD Sinj obilježava Mjesec zaštite od požara

Autor/ica
Objavljeno: 7 svibnja, 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara, a prigodnim aktivnostima obilježit će ga i DVD Sinj.

Dan vatrogasaca 4. svibnja članovi DVD-a Sinj obilježili su polaganjem vijenaca na centralni križ na groblju svetoga Frane u Sinju za sve preminule vatrogasce.

Stožerna vatrogasna postrojba DVD-a Sinj organizirala je i druge aktivnosti kojima se obilježava mjesec zaštite od požara, a neke od njih su završetak usavršavanja i podjela uvjerenja za vatrogasnu specijalnost bolničar, zvanje dobrovoljni vatrogasac, za navođenje zračnih snaga i završetak obuke za vatrogasnu mladež. U navedenim aktivnostima sudjelovalo je 100-njak članova vatrogasnih postrojbi s područja Cetinske krajine.

Osim spomenutih, u planu su i druge aktivnosti kao što su podjela promidžbenog materijala o opasnosti od požara po školama i vrtićima, posjet predškolske i školske djece vatrogasnom domu, javna vježba na temu gašenje otvorenog prostora te kompletiranje osobne i skupne opreme za gašenje požara otvorenog prostora.

‘S naše strane poduzet ćemo sve da požara otvorenog prostora, kao i drugih požarnih opasnosti, bude što manje i da ne izazovu veću materijalnu štetu’, istaknuo je Stipe Ančić, zapovjednik DVD-a Sinj koji je još jednom podjetio građane na zabranu loženja vatre na otvorenom prostoru u periodu od 1. lipnja do 31. listopada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ferata@ferata.hr
0997370409