SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Ivan Bugarin novi predsjednik triljskog Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 18 ožujka, 2014

bugarin_sipic_zolo

Novi predsjednik triljskog Gradskog vijeća je HDZ-ov vijećnik Ivan Bugarin. 

Gradsko vijeće Grada Trilja bez predsjednika je bilo gotovo tri mjeseca, nakon što je krajem prošle godine Miljenko Marić podnio neopozivu ostavku. Prema naputku Ministarstva uprave, sinoćnju Sjednicu sazvao je dopredsjednik GV Damir Lipotić Piroga.

Odboru za izbor i imenovanja GV pristigle su dvije kandidature. Klub vijećnika HDZ-a kandidirao je Ivana Bugarina, a HSP Ivicu Kultešu. Odbor je ocijenio kako kandidatura Ivice Kulteše nije valjana, jer je imala samo dva, od potrebnih pet potpisa podrške kandidaturi. Stoga je Ivan Bugarin na sinoćnjoj sjednici bio jedini kandidat za predsjednika Gradskoga vijeća i kao takav izabran je s 9 glasova ZA.

Osim 7 vijećnika HDZ-a za Bugarina su glasovali vijećnici Petar Rančić (HDS) i Nada Grubišić Čabo (HSLS), protiv je bio Ivica Kulteša (HSP), a suzdržan Ante Golem (nezavisni vijećnik). Sjednici nisu nazočili vijećnici Veselko Gabričević (HSU), Jozo Galić i Ante Prcela (nezavisni), a prilikom glasovanja Miljenko Marić (HRAST) napustio sjednicu.

‘Pozivam sve vijećnike u Gradskom vijeću na zajedničku suranju i rad za opće dobro građana grada Trilja’, kratko je za Hit radio i Feratu kazao predsjednik triljskog Gradskog vijeća Ivan Bugarin.

ferata@ferata.hr
0997370409