SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Novi sastanak bivših radnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju

Autor/ica
Objavljeno: 14 veljače, 2014

dalmatinka_skup_radnika

Ni dvadeset dana od posljednjeg skupa s kojeg su stečajnu upraviteljicu Nataliju Mladineo pozvali na sastanak, bivši radnici Dalmatinke Nove d.d. u stečaju nisu dobili nikakav odgovor, tvrdi nekadašnji sindikalni povjerenik Neven Poljak.

Dvadesetak bivših radnika propale sinjske tvornice konca sa skupa održanog 25. siječnja ove godine pozvali su stečajnu upraviteljicu na sastanak kako bi dobili informacije o tijeku stečaja.
Bivši sindikalist Neven Poljak tvrdi kako stečajna upraviteljica ne odgovara na njegove telefonske pozive, te da je pozvala nekoliko radnica na sastanak u Split.

‘Do dan danas nismo dobili nikakav odgovor od stečajne upraviteljice. Pozivali smo je dva – tri puta, ali nema šanse da dođe u Sinj. Zato pozivam radnike sutra u Gradsku vijećnicu da dođu, kako bismo se dogovorili što ćemo dalje poduzeti. Nemamo mi što puno toga napraviti. Hoćemo samo da znamo kakvo je stanje u tvornici i koliko se toga prodalo od 2010. do 2014. godine, da čujemo izvještaj o tome gdje su novci otišli. To nam može dati samo stečajna upraviteljica koja zove radnike da dođu u Split, ali mi ne možemo ići dolje, jer nemamo kune u džepu’, kaže Poljak.

Sastanak bivših radnika Dalmatinke Nove d.d. U stečaju održat će se sutra u gradskoj vijećnici s početkom u 10 sati.

ferata@ferata.hr
0997370409