SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Hrvace: O asfaltnoj bazi odlučit će mještani

Autor/ica
Objavljeno: 14 veljače, 2014

vukove_stine

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Hrvaca nije se glasovalo o prihvaćanju pisma namjere španjolske kompanije Colas, koja na području Gospodarske zone Vukove stine planira graditi asfaltnu bazu.

Načelnik Dinko Bošnjak vijećnike je upoznao s pismom namjere, a nakon rasprave o istom predsjednik Općinskog vijeća Ante Prolić predložio je da prijedlog ide na javnu raspravu koja će se održati u roku od 10-tak dana.

‘Donešena je odluka da se provede javna rasprava kako bi se za desetak dana pozvali predstavnici tvrtke Colas i donijelo rješenje o daljnjim aktivnostima vezano uz taj projekt. Rasprava je održana u demokratskom ozračju, nije dugo ni trajala, nekih deset – petnaest minuta, tako da je sve proteklo u demokratskoj proceduri. Želimo čuti stav mještana Hrvaca i mislim da ćemo donijeti odluku sukladno raspoloženju i mišljenju žitelja Hrvaca’, kazao je načelnik Općine Hrvace Dinko Bošnjak.

Nezavisni vijećnik Ivan Marunica smatra kako je asfaltna baza opasna za ljudsko zdravlje i okoliš, te da joj nije mjesto u Gospodarskoj zoni Vukove stine. No, zadovoljan je što će o njenoj izgradnji odlučivati mještani Hrvaca.

‘Za sada smo zadovoljni. Ipak to ide u smjeru da građani o tome više saznaju i da građani o tome odluče, pa ako će na kraju prihvatiti asfaltnu bazu, neka tako i bude. Mislim da je tako najpoštenije, jer nije u redu da o tako važnoj stvari odlučuje nekoliko ruku. Ako građani odluče da se gradi asfaltna baza, onda će tako biti i nema smisla da idemo protiv građana’, kaže Marunica.

ferata@ferata.hr
0997370409