SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

‘Glazbena pripovid o Sinju’

Autor/ica
Objavljeno: 12 veljače, 2014

alkarski_dvori

‘Glazbena pripovid o Sinju’ naziv je svojevrsnog glazbenog putovanja koje počinje sutra u Sinju.

U organizaciji udruge Cjelovit život sutra, 13. veljače u Alkarskim dvorima održat će se glazbena manifestacija pod nazivom ‘Glazbena pripovid o Sinju’.

Predsjednica Udruge dr. Tanja Križanac Kodžoman ističe kako je pripremljen bogat program, koji osim glazbenog dijela uključuje i video materijal, te fotografije iz 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća koje će sve posjetitelje vratiti u prošlost i obnoviti sjećanja na bogat glazbeni život grada Sinja.

‘Najzaslužniji za realizaciju ovoga projekta je Mojmir Čačija, koji je ponovno okupio naše pjevačice Ingu Romac Šarić i Jelku Borković. Oni će uživo otpjevati neke evergreene koji su se slušali u 60-tim i 70-tim godinama. Nastupit će i drugi glazbenici, no oni će za sada ostati iznenađenje za posjetitelje. Cijelo vrijeme će biti prikazivana fotogalerija u kojoj će se mnogi prepoznati, te video-materijal koji je podijeljen u nekoliko segmenata. Jakov Dukić, koji je tada bio intenzivno uključen u glazbeni život grada i zna brojne detalje, u malim kratkim intermezzima će najaviti i obrazložiti ono što će gosti moći pogledati, a sve će upotpuniti poezijom i prozom’, kaze dr. Križanac Kodžoman.

Prema riječima dr. Križanac Kodžoman ‘Glazbena pripovid o Sinju’ dar je sinjskih glazbenika i članova udruge Cjelovit život sugrađanima za Valentinovo i gradu Sinju koji sljedeće godine slavi svoju veliku obljetnicu, 300-tu godišnjicu pobjede Sinjana.

‘Glazbena pripovid o Sinju’ počet će u 20 sati.

 

ferata@ferata.hr
0997370409