SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Prof. dr. sc. Ljubo Jurčić u emisiji Hit radija

Autor/ica
Objavljeno: 7 veljače, 2014
ljubo_jurcic

Foto: Ante Botić

U današnjoj emisiji Hit radija ‘Sto ljudi sto ćudi’ gostovao je jedan od najpriznatijih hrvatskih ekonomista prof. dr. sc. Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, profesor na Ekonomskom fakultetu u ZG, bivši ministar gospodarstva u Vladi Ivice Račana i bivši saborski zastupnik. 

Odgovarajući na pitanje voditelja emisije, koji ga je pitao koju bi ocjenu kao sveučilišni profesor ekonomije nakon dvije godine rada dao aktualnoj Vladi, prof. Jurčić je bez razmišljanja odgovorio – jedinicu.

Prof. Jurčić potvrdio je kako uskoro sa svojim suradnicima kreće u osnivanje nove političke stranke u Hrvatskoj, čije će ime biti obznanjeno za nekoliko tjedana. Demantirao je najave kako će stranka nositi ime Napredna Hrvatska.

Prof. Jurčić kazao je kako nema ambicija za sudjelovanje u predstojećim predsjedničkim izborima, a što se tiče izbora za EU parlament, kazao je kako će tek procijeniti hoće li sa svojom strankom sudjelovati u njima, jer je sa svojim suradnicima fokusiran na Hrvatsku obzirom da smatra kako se 99,99 posto rješenja za Hrvatsku nalazi u Hrvatskoj.

Govoreći o HDZ-u i SDP-u prof. Jurčić istaknuo je kako se HDZ još uvijek nije uspio podići, a SDP nije dorastao trenutnoj situaciji.

 

ferata@ferata.hr
0997370409